INFORÁDIÓ
2021. október 16. szombat
Gál

gyorsforgalmi út

ferihegyi repülőtérre vezető út

vitézy dávid

bfk

Egy 100E repülőtéri járat halad a belváros felé a Ferihegyi repülőtérre vezető út felüljáróján a Határ úti csomópontnál. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Bele lehet szólni a repülőtérre vezető út tervezésébe

Infostart

November 5-ig lehet kitölteni a kérdőívet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közúti megközelítésének javításáról, a Gyömrői út fejlesztéséről – közölte Vitézy Dávid.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint Ferihegyet ma egy korszerűtlen, ráadásul leromlott műszaki állapotú úton lehet elérni, ahol különös problémát okoz az út elválasztása és az ebből eredő zavarérzékenység. Emlékeztetett arra, hogy a gyorsforgalmi balesetveszélyes és egyetlen apró fennakadás többórás torlódást eredményezhet.

A kormány döntése alapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Budapest Fejlesztési Központ megkezdte a gyorsforgalmi út fejlesztésének előkészítését. A tervezői közbeszerzési tendert a Főmterv Zrt. és az Utiber Kft. konzorciuma nyerte meg, a kiviteli terveknek és a tenderdokumentációnak 2022 során kell elkészülnie. A felújításkor a mai, szalagkorlátokkal tagolt szakaszok helyett az útszakasz jelentős részén egységes, 2x2 sávos út épül, hogy megfeleljen a 21. századi követelményeknek és csökkenjen a zavarérzékenység – közölte.

A beruházás részeként nagyszabású városfejlesztést terveznek, amelynek köszönhetően javul teljes dél-pesti kerületek közlekedése és az érintett városrészek közötti keresztirányú közúti, autóbuszos, gyalogos és kerékpáros kapcsolat is.

Vitézy Dávid közölte, hogy a tanulmánytervek kidolgozásának fázisában megkérdezik a környéken élőket és az itt közlekedőket, hogy milyen problémákat érzékelnek a repülőtéri út és a Gyömrői út mentén.

A felmérésben kíváncsiak arra, hogy

  • milyen céllal – munkába járás, iskolába történő eljutás, bevásárlás, a repülőtér elérése – és milyen gyakran veszit igénybe a Ferihegyi repülőtérre vezető utat és a Gyömrői utat.
  • milyen módon – BKK-busz, Volánbusz, kerékpár, gyalog – közlekedtek az úton.
  • milyen feltételekkel támogatnának az emberek új buszsáv- és kerékpársáv kialakítását, járdák építését, illetve a zöldfelületek növelését.
  • az emberek mennyire tartják fontosnak a közúti sávok növelését.
  • mely utcák környékén érzékelik a legnagyobb problémát.
  • mire lenne ahhoz szükség, hogy gyakrabban vegyék igénybe a vasutat, és a vasútállomások (Ferihegy, Szemeretelep, Pestszentlőrinc) megközelíthetősége kapcsán milyen problémákat tapasztalnak.

A felmérés a repuloteriut.hu oldalon lehet kitölteni.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018