eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Katonák Kelebia közelében, a magyar-szerb határon, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2020. december 18-án, ahol ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára tartott sajtótájékoztatót. Idén, az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Csaknem ezer határsértőt "szedtek le" a hétvégén

Egyenletesen érkeznek a nem magyar állampolgárok, napjában csaknem háromszázan.

829 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 273, szombaton 288, vasárnap 268 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a román határnál és az ország belsejében elfogtak 26 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 2633 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - szeptember 20-tól 26-ig - a feltartóztatottak száma 2847 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 45 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 45 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×