eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Judit igazságügyi miniszter a minisztériumi dolgozószobájában Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Varga Judit: Brüsszelben is megkezdődött a magyar választási kampány

Ne legyenek "illúzióink" - mondta a tárcavezető a LIBE bizottság látogatásáról.

Az Európai Parlament LIBE (Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi) bizottságának küldöttsége egy előre megírt ítélettel érkezett Magyarországra - mondta az igazságügyi miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Varga Judit a küldöttség tagjaival való találkozó előtt azt mondta, Magyarország egy szabad és független ország, amely tagja az Európai Uniónak; az Európai Parlament pedig az unió egyik intézménye, és semmiféle hatásköre, hatalma vagy jogköre sem lehet egy szuverén ország felett.

"Ennek jegyében, a nemzetközi udvariasság, turizmus és diplomácia jegyében készülök a találkozóra, hiszen szívesen tájékoztatom őket, hogyha vannak kérdéseik a magyar jogrendszer különlegességeiről" - fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette: ne legyenek "illúzióink", hiszen Brüsszelben is megkezdődött a magyar országgyűlési választási kampány, amiben az ellenzéknek segítenének.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×