eur:
394.53
usd:
363.13
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Nyiro Simon / BKK

A tervezettnél kevesebbe kerül egy fővárosi útfelújítás

Célegyenesbe ért az újpesti Rózsa utca felújítása, már mindenhol megújult a teljes útburkolat az Árpád út és a Görgey Artúr út közötti szakaszon.

Utolsó üteménél tart a IV. kerületi Rózsa utca rekonstrukciója: a projekt keretében megépítették az útburkolat végleges kopórétegét az Árpád út és a Görgey Artúr út közötti szakaszon, valamint nagyrészt elkészült a járdák új aszfaltburkolata is. Ugyanitt a LED-fényforrások alkalmazásával történő közvilágítás is szinte teljesen kiépült már. Az autóbusz-megállóhelyeknél bazaltbeton-burkolatot építettek, hogy megakadályozzák a nyomvályúk kialakulását. A kivitelezés során telepítendő cserjéket és fákat várhatóan október 15. és november 14. között ültetik el - közölte a BKK.

A kivitelező SWIETELSKY Magyarország Kft. jelenleg a Rózsa utca–Árpád út csomópont átépítését végzi, amely így biztonságosabb lesz. Az aszfaltrétegeket előreláthatóan október 10. és 20. között, két egymást követő éjszaka építik meg.

A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 397 millió forintba kerül. Az útépítés még az idén ősszel befejeződhet.

További projektek

Az újbudai Péterhegyi úton, az angyalföldi Göncöl utcában és a rákospalotai Deák utcában idén nyáron indult a rekonstrukció a BKK beruházásában – ezeket előreláthatóan még ebben az évben visszaadják a forgalomnak.

Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti, 4,2 kilométeres szakaszának korszerűsítési terve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×