eur:
394.47
usd:
363.2
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Pálinkát kóstol egy résztvevő a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett Szent Miklós Pálinka Ünnepen 2013. december 5-én. A Brill Pálinkaház birskörtepárlata lett 2013-ban Magyarország Legjobb Pálinkája.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Orbán Viktor fontos dátumról emlékezett meg

Szabad ország, szabad pálinka! - írta a kormányfő.

Egy tavaly készített videója újbóli posztolásával emlékezett meg Orbán Viktor miniszterelnök az adómentes pálinkafőzésről.

2010. szeptember 27-én lépett hatályba a párlatok magánfőzésére, valamint a bérfőzésére vonatkozó új jövedéki adó szabályok, adómentesen lehet saját fogyasztásra előállítani évente 50 liter 86 fokos párlatot.

Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított az ügy miatt Magyarország ellen. Hosszas egyeztetések után végül 2015-ben kedvezményes szabályokban tudott megegyezni a kormány, ekkor vezették be a párlatadójegyet. Aztán tavaly jelentették be, hogy Európai Unió módosította az erre vonatkozó szabályozást, és 2021-től mind az otthoni magánfőzés, mind a bérfőzés újra adómentessé vált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×