eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels

Megfordult a trend a halálos munkahelyi baleseteknél

A korábbi csökkenés után most emelkedett a számuk.

Az idei év első hét hónapjában harminc halálos kimenetelű munkahelyi baleset történt, 3,4 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában - írta a Világgazdaság az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) első hét hónapot összegző adatai alapján. Tavaly a pandémia évében összesen 64-en, egy évvel korábban 83-an vesztették életüket munkavégzés közben. Ez ellentétes az elmúlt öt évi trenddel, hiszen ezalatt a tragikus kimenetelű balesetek száma jellemzően csökkent.

A jegyzőkönyvek adatai szerint az idei év január elseje és július 31-e között 9443-an sérültek meg munkavégzés közben, ami 2,7 százalékos csökkenést jelent egy év alatt.

Az ITM adatai szerint a legtöbb munkahelyi baleset Budapesten és Pest megyében történt,: minden ötödik dolgozó itt sérült meg. Veszélyes megyének számít a munkahelyen történt sérülések szempontjából Bács-Kiskun, Győr-Moson Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér is, utóbbiban az első hét hónapban hatszáznál is több baleset történt.

A területek szerint vizsgálva a baleseteket, azt mutatja a statisztika, hogy

a sérülések közel háromnegyedét a feldolgozóiparban, a kereskedelemben, a postai szállításban és a raktározási területen szenvedték el a dolgozók.

A sérülések harmada az 50-249 főt foglalkoztató vállalatoknál történt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×