eur:
390.65
usd:
364.47
bux:
68302.99
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A szállító cégek és az intézet szakemberei összeszerelnek egy terraherzes forrást a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontban 2017. szeptember 19-én. Az uniós tudományos nagyberuházásként épülő központba megérkezett az első kettő, a maga nemében egyedülálló lézerberendezés, melyeken 2017 végén, illetve 2018 elején már elindul a kutatómunka.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A külföldön dolgozó kutatókat megszólító programot indít az ITM

A tárca helyettes államtitkára a az Amerikai Magyar Akadémikusok Társaságának washingtoni konferenciáján jelentette ezt be.

Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár a tanácskozáson azt mondta, hogy az ITM célzott programot indít annak érdekében, hogy a külföldön élő és alkotó, magyar származású kutatókat, e vezető kiválóságokon keresztül a világ tudományos közösségeit a hazai fejlesztési törekvésekbe bevonja.

A programról az ITM közleménye további részleteket nem közölte, csak idézte a helyettes államtitkárt, aki arról beszélt, hogy a "program kiszámítható finanszírozást és széles eszközrendszert biztosít a tapasztalatok átadásához, a tudás megosztásához, hazai hasznosításához, a tudományszervezéshez kapcsolódó tevékenységek és feladatok világszínvonalú támogatásához.”

A közlemény szerint Márka Szabolcs, a Columbia Egyetem professzora, a program egyik kezdeményezője azt hangsúlyozta, hogy itt az ideje, hogy a legkiválóbb magyar elmék, éljenek bárhol a világban, ötleteikkel és felismeréseikkel hazánk előrehaladását is segítsék.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×