eur:
394.32
usd:
369.84
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnökség által közreadott képen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka (k) nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután fogadta őt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 10-én.
Nyitókép: I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka (k) nyilatkozik, miután fogadta őt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

Több ezer rendőr dolgozik Ferenc pápa budapesti biztonságáért - a nap hírei

Tíz hónapon belül létrejöhet a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártásához szükséges infrastruktúra. Családtagok és közeli barátok körében temették el Jean-Paul Belmondót.

Több ezer rendőr dolgozik azon, hogy garantálja a pápa biztonságát. Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója közölte: a magyar hatóságoknak, és a vatikáni csendőrségnek nincs fenyegetettségre utaló információja, így nincs technikai akadálya a vasárnapi látogatásnak. Hajdu János elmondta: a katolikus egyházfő pápamobilon való közlekedése a néhány órás látogatás neuralgikus pontja, itt kerül Ferenc pápa legközelebb a hívekhez, akiket azonban ellenőrzött beléptetési rendszeren keresztül engednek be a területre.

Megérkezett Magyarországra I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka. Szombaton I. Bartolomaiosz részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szentmiséjén a Kossuth téren. Vasárnap a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templomában vezet liturgiát. Az ökumenikus pátriárkát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta.

Tíz hónapon belül létrejöhet a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártásához szükséges infrastruktúra. Erről együttműködési szándéknyilatkozat született a felek között. Menczer Tamás, tájékoztatásért is felelős államtitkár a Facebook-oldalán azt közölte: az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzenek, a hazai gyártásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagáljanak.

Januártól a minimálbér szintjére emelkedik a gyermekek otthongondozási díja - erősítette meg a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin a debreceni családsegítő és gyermekjóléti központban tett látogatása után elmondta: a 2019. január 1-jén bevezetett támogatási formát a halmozottan sérült, súlyos fogyatékossággal élő gyermekek családjai igényelhetik. A gyod összege jelenleg havi 147 ezer forint, de jövőre eléri a minimálbér szintjét.

A magyar védelmi ipar újjáépítésének zászlóshajója lehet a Lynx-harcjárműgyár - mondta az innovációs miniszter az üzem bokrétaünnepségén. Palkovics László kiemelte: a gyár fontos bázisa lesz a védelmi iparnak, felhajtóerőt jelent a gazdaságban és a foglalkoztatásban, valamint kiemelkedő szerepet játszik Magyarország járműipari, kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységében. Hozzátette, hogy a gyár a beszállítókkal együtt csaknem félezer szakembernek ad munkát.

Vadászgépek kísértek ki az osztrák légtérből egy magyar felségjelzésű C-17-es katonai szállítógépet, mert az rendkívül alacsonyan repült. A Die Presse beszámolója szerint Michael Bauer, az osztrák védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a repülőgép az előírt 10-11 ezer méteres repülési magasságról ezer méterre ereszkedett a Salzburgtól keletre található Attersee tó fölé. Azután érkeztek meg az osztrák Eurofighterek. Közölte, hogy diplomáciai következményei lehetnek az esetnek.

Heteken belül megindítja a BioNTech az 5-11 éves korosztályba tartozó gyermekeket védő oltás engedélyeztetési eljárását. A német biotechnológiai vállalkozás török származású alapítói egy pénteki interjúban arról számoltak be, hogy az év vége felé a hat hónap és öt év közötti korosztályon végzett vizsgálatok eredményei is megérkezhetnek. Az oltóanyag ugyanaz, mint amelyet a 12 éven felülieknél használnak, de kisebb dózisú, így kevesebbet kell tölteni az ampullákba. Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter üdvözölte a döntést.

Szlovákia után Ausztria legkeletibb tartományában, Burgenlandban is Covid-lottóval, míg Romániában étkezési utalvánnyal ösztönöznek az oltásra. Az összesen ezer díjat - köztük autókat és elektromos kerékpárokat - csak akkor sorsolják ki, ha a kitűzött időpontig, november 11-ig sikerül a 80 százalékos átoltottságot elérni. Romániában azok jogosultak az öt darab étkezési utalványra, akik augusztus 31-e után kapták meg a vakcina második vagy az egydózisú Johnson&Johnson oltás egyetlen adagját.

A leginnovatívabb film díját kapta a nemzetközi kritikusoktól Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című alkotása a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A díjátadón Fabricius Gábor személyesen vehette át az elismerést első játékfilm rendezéséért. Az Eltörölni Frankot 1983-ban játszódik, a vasfüggöny mögött.

Családtagok és közeli barátok körében temették el Jean-Paul Belmondót. Többek között Claude Lelouch rendező és Alain Delon színész is megjelent a francia filmsztár gyászszertartásán egy párizsi templomban. A pénteki ceremóniát nem közvetítették a nyilvánosság számára. Jean-Paul Belmondo hétfőn, 88 éves korában hunyt el.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×