eur:
394.44
usd:
365.25
bux:
65557.21
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Gyerek nincsen a buszbaleset áldozatai között

További részletek a hajnali balesetről, amely Magyarország utóbbi fél évtizedének legsúlyosabb busztragédiája.

Az M7-esen történt vasárnap hajnali buszbaleset az elmúlt öt év legsúlyosabb magyar közlekedési balesete az MTI összeállítása alapján. Magyar áldozatokat követelő, még súlyosabb autóbuszbaleset 2017. január 21-én, egy veronai autópálya-csomópontnál történt. A budapesti Szinyei-Merse Pál Gimnázium diákjait, tanárait és a kísérőket szállító magyar autóbusz balesetében tizenhatan meghaltak és huszonhatan megsérültek.

A Telex információi szerint a vasárnap hajnalban balesetet szenvedett busz Horvátországból jött haza, az utasok nagyrészt székesfehérváriak és budapestiek. Gyerek nincs a halottak között. A portál szerint a busz oldalán a Rolitúra felirat látható. A Telex elérte az utazási iroda vezetőjét. Szabó Roland azt mondta a vasárnap késő délelőtti telefonbeszélgetésben, hogy másfél órája szerzett tudomást a balesetről, mert olyan helyen volt, ahol nem volt térerő. A munkatársai a helyszínen segítik a hatóságok munkáját. Megerősítette az információt, mely szerint a busz egy egynapos baskai túrán volt Horvátországban, az utaslista szerint 56 utassal, ebből két gyerek, két sofőr.

A Telex idézte az M1 Híradó meg nem erősített információját, amely szerint a tömegszerencsétlenség azért következhetett be, mert az autóbusz valami miatt a jobboldali sávból elkezdett nagy sebességgel lefelé húzódni a leálló sáv irányába, és eltalálta a felüljáró jobboldali pillérét, ettől fordult az oldalára. A baleset viszonylag nagy sebesség mellett történt; a rendőrség még vizsgálja az eset körülményeit, de a köztévé szerint a sofőr vagy elaludt, vagy rosszul lehetett.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közösségi médiában arról adott tájékoztatást, hogy „a buszbaleset sérültjeit többek között a Szent György Kórházba szállították, a Katasztrófavédelem, a Mentőszolgálat, az egészségügyi személyzet és a rendőrök is folyamatosan dolgoznak. Az Önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánlott, ha szükséges, akkor szállást is biztosítunk a kórházi kezelést nem igénylő túlélők számára. Székesfehérvár minden polgára nevében őszinte részvétemet nyilvánítom az elhunytak hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok!”

Orbán Viktor miniszterelnök is részvétét nyilvánította: „Őszinte részvétem a buszbalesetben elhunyt áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok. Vigyázzunk egymásra az utakon” – írta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×