INFORÁDIÓ
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia

a nap hírei

hőségriadó

zöld otthon

mnb

Harmadfokú hőségriadót rendelt el péntek éjfélig az országos tisztifőorvos - a nap hírei

Harmadfokú hőségriadót rendelt el péntek éjfélig az országos tisztifőorvos - a nap hírei

Infostart

Alacsony szinten stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Elindítja Zöld Otthon Programját a jegybank.

Harmadfokú hőségriadót rendelt el péntek éjfélig az országos tisztifőorvos. A szabályok szerint a riasztást akkor rendelik el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

Az elmúlt 24 órában 2 beteg halt meg a koronavírus okozta betegség szövődményeiben és 32 új fertőzöttnél igazolták a kórokozót. 88 beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 38 ezer alá csökkent.

Alacsony szinten stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján azt írta, hogy emelkedést egyik vizsgált városban sem figyeltek meg.

Veszélyes idők jönnek, ilyenkor tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség - jelentette ki a miniszterelnök miután a jegybankelnök társaságában megtekintette az MNB által őrzött aranytartalékot. Orbán Viktor hangsúlyozta: ahhoz, hogy az embereknek legyen pénzük, arra van szükség, hogy a pénznek legyen értéke, ezt pedig az arany, a jegybank és a kormány garantálja. Jelenleg 94,5 tonna az aranytartalék.

Elindítja Zöld Otthon Programját a jegybank – közölte az MNB alelnöke. Virág Barnabás közölte: a hitelt lakossági ügyfelek vehetik fel, a fizetendő kamat legfeljebb 2,5 százalék lesz. A keretösszeg 200 milliárd forint, plusz 70 milliós hitelenkénti összeghatár. A program októbertől indul. A másik program a zöld jelzáloglevél-vásárlás: legalább 5 éves futamidővel idén augusztustól, szintén 200 milliárd forintos keretösszeggel.

Támogatja a Magyar Bankszövetség a jegybank által megfogalmazott ajánlásokat a fizetési moratórium rendezésével összefüggő banki díjak elengedéséről. A szövetség javasolja tagbankjainak, hogy tekintsenek el a moratórium alatt felhalmozódott kamat- és díjtartozás előtörlesztési, illetve szerződésmódosítási díjak felszámításától.

Újra 125 milliárd forintos tao-támogatásra számíthatnak a látvány-csapatsportágak. A kormány elfogadta a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatát, hogy újra emeljék az összeget - közölte Novák Katalin, az operatív törzs vezetője. A családokért felelős miniszter által vezetett operatív törzs javaslata szerint négy vidéki, sport- és közösségi létesítmény kap pénzt fejlesztésére: Tura, Tarpa, Komló és Edelény.

Az építőipari szakmai képzés erősítését tartja szükségesnek az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László a szakképzést támogató ágazati készségtanácsoknak tartott évértékelőjén kiemelte: az építőiparban a járványhelyzet ellenére egy év alatt 26 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, ez az összes nemzetgazdasági ág közül a második legnagyobb mértékű bővülés.

Megkezdte a hivatásos állományban lévőknek juttatandó "fegyverpénz" kifizetésének kidolgozását és a vonatkozó jogszabályok módosításának előkészítését a Belügyminisztérium. A kifizetést a miniszterelnök ígérte meg arra az esetre, ha a gazdasági növekedés meghaladja az 5,5 százalékot.

Újabb gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisgyerek kapja meg az ingyenes génterápiás kezelést. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint eredetileg ketten kezdték volna meg a kezelést, de az egyik gyerek belázasodott, így nála el kellett halasztani ezt.

Műszakilag lényegében elkészült a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train-beruházás - nyilatkozta a Délmagyarországnak a fejlesztésért felelős kormánybiztos. Lázár János megerősítette, hogy év végéig nyolc szerelvény érkezik, amelyekkel elindulhat a menetrend szerinti közlekedés.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018