INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

koronavírus

gvh

egészségügy

a nap legfontosabb hírei

Magyarországon történt a legtöbb befektetés a régióban - a nap hírei

Infostart

A hétvégén négy beteg halt meg a koronavírus okozta betegség szövődményeiben. A Gazdasági Versenyhivatalon belül külön műhely vizsgálja az építőipari áremelések kérdését. Magyarországon történt a legtöbb befektetés tavaly a régióban. A nap legfontosabb hírei július 5-én.

A hétvégén négy beteg halt meg a koronavírus okozta betegség szövődményeiben és 65 új fertőzöttnél igazolták a kórokozót. 82 beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormány támogatja a magyar egészségügyi infrastruktúra javítását, az eszközök és műszerek beszerzését - mondta az emberi erőforrások minisztere a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított urológiai osztályának átadásán. Kásler Miklós hozzátette: a fejlesztések célja, hogy a magyar egészségügy a kor színvonalának megfelelő állapotban kezdhessen működni a világjárvány végével.

A Gazdasági Versenyhivatalon belül külön műhely vizsgálja az építőipari áremelések kérdését – mondta a GVH elnöke. Rigó Csaba Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a szervezethez is sok panasz érkezik, és egyes esetekben felmerül az árkartell gyanúja. Ezeket vizsgálják, de az eljárás hosszadalmas.

Helyszíni ellenőrzéseket indít a fogyasztóvédelemaz építőanyag-kereskedőknél az építőipari alapanyagok árának drasztikus emelkedése miatt. Az ellenőrzések kiterjednek az árfeltüntetési és termékbiztonsági követelmények betartásának számon kérésére is.

A nemzeti bank elnöke szerint csak a hitelállomány bővülése miatt nem omlott össze a magyar gazdaság tavaly. Matolcsy György a Magyar Nemzet online-on megjelent cikkében a sikeres lépések közé sorolta a hitelmoratóriumot és az NHP hajrá hitelprogramot. A válságkezelés gyengeségei és kudarcai között említette az állami beruházások lassú beindítását és a lakásépítés bizonytalanságait az év eleji áfaemelés miatt.

Magyarországon történt a legtöbb befektetés tavaly a régióban. Az Invest Europe adatai szerint a magántőke-társaságok rekordszámú, 566 vállalatba fektettek be Közép- és Kelet-Európában, ezek több mint fele Magyarországon történt.

Januártól 65 évre nő a nyugdíjkorhatár az 1957-ben vagy később születettek számára – írja a napi.hu. A 2014 óta zajló fokozatos korhatáremelés alapján az egyes születési évjáratok küszöbértékei évről-évre sávosan emelkedtek. Az Eurostat két évvel ezelőtt kiadott tanulmánya szerint Magyarországon 72 éves korig kellene kitolni a nyugdíjkorhatárt ahhoz, hogy az elöregedés jelentősen ne csökkentse a nyugdíjasok életszínvonalát.

Kétszázezer adag, koronavírus elleni védőoltást adományozott Magyarország Montenegrónak. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kitért arra, hogy minél sikeresebb a védekezés a Nyugat-Balkánon, annál nagyobb biztonságban van Magyarország is.

A külföldi utazásokhoz kapcsolódó adó- és vámszabályokra hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Ha valaki az Európai Unió tagállamai között utazik, alapesetben a saját célra vagy ajándékba vásárolt termékek ki- és behozatalára nincsenek korlátozások.

A brit kormány két hét múlva feloldja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások többségét Angliában - jelentette be miniszterelnök. Boris Johnson hangsúlyozta: az oltási kampány gyengítette a fertőződések, valamint a koronavírus okozta súlyos betegségek és halálozások száma közötti kapcsolatot.

Közös vállalatot alapít európai elektromos töltőállomás-hálózat létesítésére három nagy európai haszongépjármű-gyártó. A Daimler, a Volvo és a Traton 500 millió eurót fektet az új közös cégbe, amely 2022-ben kezdi meg a működését amszterdami székhellyel.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018