eur:
368.41
usd:
344.93
bux:
48187.91
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Boris Johnson miniszterelnök távozik a londoni kormányfői rezidenciáról, a Downing Street 10-ből 2020. szeptember 21-én. A brit kormány a nap folyamán az eddigi közepesről magas szintre emelte a koronavírus-járvány intenzitását jelző készenléti fokozatot.
Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver

Több új fertőződésre számít a brit kormány, mégis enyhít

Arról is döntöttek, hogy visszatérhetnek a nézők a sporteseményekre.

A brit kormány két hét múlva feloldja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt, még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások nagy többségét Angliában - jelentette be Boris Johnson miniszterelnök.

A kormány a múlt hónapban az eredeti, június 21-i időpontról négy héttel későbbre, július 19-re halasztotta az angliai jogi korlátozások megszüntetését, azzal a céllal, hogy az oltási kampány lépést tudjon tartani a fokozottan fertőzőképes, Nagy-Britanniában dominánssá vált delta koronavírus-variáns terjedési ütemével.

A Downing Streeten tartott sajtóértekezletén Johnson hangsúlyozta: a nagy-britanniai koronavírus-járvány nem ér véget július 19-re, sőt a jelenlegi folyamatok alapján várhatóan jelentősen emelkedik az új fertőződések száma, amely elérheti akár a napi 50 ezret is.

Kiemelte ugyanakkor, hogy

az oltási kampány meggyengítette a fertőződések, valamint a koronavírus okozta súlyos betegségek és halálozások száma közötti kapcsolatot.

A kormányfő arról is beszélt, hogy július 19-től megszűnhet a létszámkorlátozás a sporteseményeken az Egyesült Királyságban. A tervek szerint két hét múlva minden sportlétesítmény maximális kihasználtsággal működhet, azaz az angol labdarúgó Premier League következő szezonja már telt házas stadionokban kezdődhet.

A járványhelyzet az utóbbi hetekben sokat javult a szigetországban, így a kormány további enyhítéseket vezet be - például megszűnik a szociális távolságtartás -, ezért lesz lehetőség a telt házas sporteseményekre.

A végső döntést jövő hétfőn, a legfrissebb adatok megvizsgálása után hozzák meg.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
A Citi szerint hamarosan eladási hullám sújthatja a szárnyaló tech részvényeket

A Citi szerint hamarosan eladási hullám sújthatja a szárnyaló tech részvényeket

Az elmúlt időszakban kiemelkedő erőt mutattak az amerikai technológiai részvények, elsősorban a mesterséges intelligencia jelentette trend miatt. A Nasdaq 100 index már 33 százalékot emelkedett idén, messze felülteljesítve az S&P 500-at, vagy a Dow Jones indexet, azonban az elmúlt napokban úgy tűnik, hogy a rali veszített a lendületéből. Ezzel kapcsolatban adott ki egy friss elemzés a Citigroup, amely olyan tényezőket jelölt meg, amelyek a technológiai részvényekben érik egy eladási hullám - írja a MarketWatch.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×