eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
JAS 39 Gripen vadászrepülőgép a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2021. július 2-án. A légi bázison augusztus 28-án és 29-én nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót tartanak.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Nyolc év után ismét repülőnap és haditechnikai bemutató Kecskeméten

A cél bemutatni a legújabb beszerzéseket, valamint a katonák tudását. Augusztus végén tartják a kétnapos rendezvényt.

Augusztus 28-29-én rendezik meg a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison - jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken Kecskeméten.

Benkő Tibor a helyszínen elmondta: a nyolc év kihagyás után újra megszervezett rendezvény célja, hogy bemutassák a honvédelmi és haderőfejlesztési programra fordított összeg hasznosulását, a már beszerzett, illetve a jövőben beérkező haditechnikai eszközöket és járműveket. A Zrínyi-program biztosítja, hogy honvédség erős, ütőképes és korszerű technikai eszközökkel legyen felszerelve, személyi állománya pedig kiválóan kiképzettek, hazájuk iránt elkötelezett, lojális katonákból álljon.

A repülőnapra mintegy 60-65 ezer embert várnak.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka közölte: a nemzetközi rendezvény kiváló alkalmat ad arra, hogy megmutassák, a magyar katonák, bár az elmúlt hónapokban kivették részüket a migráció és a pandémia okozta válsághelyzet kezeléséből, közben nem felejteték el az alapfeladataikat sem.

A programokkal a felnőttek és gyerekek mellett a honvédség iránt érdeklődő fiatalokat is szeretnék megszólítani, és megmutatni nekik, hogy "jó ma magyar katonának lenni". Bíznak abban, hogy a repülőnap hatására minél többen döntenek a katonai pálya mellett, és csatlakoznak a kadétprogramba vagy az önkéntes magyar haderőhöz.

A nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutatóról folyamatosan frissülő információk a repulonap2021.hu oldalon érhetők el, ahol jegyek is válthatók lesznek.

Újságírói kérdésre Benkő Tibor cáfolta azt a sajtóhírt, hogy Ruszin-Szendi Romulusz megszüntette azt a fegyelmi eljárást, amely egy alezredes ellen folyik szexuális zaklatás miatt. A honvédség parancsnoka a méltánytalansági eljárást, nem pedig a fegyelmi eljárást szüntette meg. Gyakorlatilag sokkal szélesebb körű vizsgálatot rendelt el, amely nemcsak az elkövető, hanem azok felelősségére is kiterjed, akik tudtak az esetről, de közömbösen álltak hozzá - közölte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×