eur:
389.75
usd:
365.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, valamint a Momentum politikusai, független országgyűlési képviselőkkel kiegészülve közösen álltak ki az Országház főlépcsőjére a kormánnyal szembeni ellenállás jegyében 2019. január 3-án. Az első sorban balról jobbra: Gurmai Zita és Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, frakcióvezetője, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt országos választmányának elnöke, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, frakcióvezető. Előzőleg a képviselők az Országgyűlés rendkívüli ülésén vettek részt, amely a kormánypártok távolmaradása miatt határozatképtelen volt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Reagált a rekordbüntetésére az ellenzéki országgyűlési képviselő

Szabó Tímea azt írja a Facebookon, hogy "nem hátrálok meg".

"Nem hátrálok meg" az ország függetlenségéért folytatott küzdelemben, "hiába erőlködik" Kövér László házelnök és Orbán Viktor miniszterelnök – írta Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője Facebook-oldalán.

A politikus arra reagált, hogy – mint azt az Infostart is megírta – fegyelmi vétség miatt Kövér László 9,6 millió forinttal "büntette", amiért az Országgyűlés június 15-ei ülésnapján a napirend előtti felszólalására reagáló Dömötör Csaba parlamenti államtitkár hozzászólása közben felment a szónoki emelvényre, és egy molinót helyezett el, amelyen vörös körben a "Fidesz" felirat szerepelt, felette pedig a Kínai Népköztársaság zászlajában található csillagok kaptak helyet.

Szabó Tímea azt írta:

azon a júniusi napon szavazta meg a Fidesz, hogy "a Kínai Kommunista Párt megrendelésére idetelepítik a Fudan Egyetemet".

Hozzátette: stílszerű a büntetés időzítése, hiszen csütörtökön ünnepli alapításának századik évfordulóját a Kínai Kommunista Párt.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy nem ijed meg "Kövér házmestertől".

"Nem hagyom, hogy Orbán egy 450 milliárd forintos kínai hitellel minden magyar embert 110 ezer forinttal, minden kétgyerekes családot közel félmillió forinttal adósítson el egy olyan kínai egyetem miatt, amely elveszi a vidéki magyar fiatalok lakhatását, ahova a magyar diákoknak évi 2,5 millió forint a tandíj, és amely a kínai titkosügynökök búvóhelye lesz" – írta a politikus.

"Nem adjuk az országunkat a Kínai Kommunista Pártnak! Itt Magyarország függetlensége a tét!" – olvasható Szabó Tímea Facebook-oldalán.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×