eur:
389.45
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A 28. Balaton átúszás résztvevői megérkeznek az 5,2 kilométeres táv teljesítése után Balatonboglárra. Egy híján 9300-an úszták át a Balatont a hagyományos Révfülöp és Balatonboglár közötti távon, melyet az idén a változékony időjárás miatt kétszeri halasztás után rendeztek meg. Ezúttal a kiváló idő és 24.5 Celsius-fokos víz várta a próbálkozókat. A legjobb időeredmény 1 óra 8 perc közelében volt.
Nyitókép: A Balaton átúszás résztvevői megérkeznek az 5,2 kilométeres táv teljesítése után Balatonboglárra. MTI Fotó: Horváth Mónika

Szombaton balatoni öbölátúszás

Több száz versenyzőt várnak a balatonfűzfői rajtnál szombaton reggel nyolckor.

A résztvevőknek Balatonalmádiban kell célba úszniuk, miután megtették az öbölátúszás 3, vagy három körbeúszásból álló, 8,1 kilométeres távjainak egyikét. Az esemény fő szervezője, Mezős Balázs az InfoRádiónak elmondta: az indulók közt lesz Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is.

A koronavírus után nehézkes a kommunikációs és rendezvényszervezői terep, így jó számnak számít, hogy közel ezren vesznek majd részt az eseményen, amely a nagy Balaton-átúszással szemben inkább amatőr és félprofi versenynek számít, mondta el Mezős Balázs.

"Így is készítettük el a pályát, így építettük föl. Egyéni indítás lesz, tömegstart nélkül, 10-15 másodperces eltéréssel. A pályák nyílegyenesek, nem lesznek fordítók,

kivéve a profik pályáján egy alkalommal" – sorolta a főszervező, hozzátéve: arra is ügyeltek, hogy a nevezőknek ne kelljen a vízben sétálniuk, hanem szinte rögtön fejessel lehessen indítani és úszásból tudjanak kiszállni is a nevezők.

Az esemény az Open Water Tournament nyílt vízi úszóverseny-sorozat első állomása is egyben: ennek az eseménysorozatnak célkitűzése, hogy a magyarok "ússzák be" az országot a nyáron szervezett nyílt vízi megmérettetések alkalmával. A második esemény július 17-én lesz Pakson, a Dunában 15 kilométeren, harmadik pedig augusztus 21-én a gyékényesi horgásztóban.

A Balatonnál a biztonságot közel 20 vitorlás és 15 mentőhajó szavatolja majd, az indulók az úszófolyosók mentén található vitorlásokon kikapaszkodhatnak, frissíthetnek és szőlőcukorral is energizálódhatnak majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×