INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

laptop

kisokos

vásárlás

Laptopkisokos, avagy vásárolj okosan (x)

Laptopkisokos, avagy vásárolj okosan (x)

Támogatott tartalom

Ma, amikor szinte elkerülhetetlen, hogy legalább egy laptoppal rendelkezzen a család, összegyűjtöttünk néhány rendkívül fontos szempontot, amit mindenképp érdemes szem előtt tartani a vásárlás előtt.

Az első és legfontosabb kérdés, hogy ki és mire használja majd a laptopot.

Talán egyértelműnek tűnik a felvetés, mégis sokan vásárolnak olyan laptopot, melyet előre nem gondoltak át, így a vége csalódás.

Hiszen egészen más a laptop műszaki igénye egy nagyszülőnek és egészen más egy kamasznak, aki nagy teljesítményű játékokkal játszik. És megint egészen másra van szükség egy irodában dolgozónak, és más laptopra van szüksége egy tervezőnek.

A meglett korúak általában a közösségi felületeken barangolnak, recepteket, híreket olvasnak az interneten, és természetesen a családdal való kapcsolattartásra használják a laptopot.

Érdemes a vásárlás előtt szem előtt tartani a laptop kijelzőjét, hiszen ebben a korban már sok esetben romlik a látás, így egy nagyobb képernyőt könnyebben olvashatnak, élvezhetőbbé válhat a használata.

A családi laptopok esetében ugyanúgy a közösségi felületek, a gyermek iskolai oktatása az elsődleges, amire a laptopot használjuk. Itt azonban előtérbe kerül már a zenehallgatás, a filmnézés, így érdemes erősebb laptopban gondolkodni, hogy a család minden felmerülő igényét kielégíthesse.

Természetesen ahogy nő a gyermek, úgy kell majd elgondolkodni egy saját laptop beszerzésén. Amíg kicsi, erre könnyen legyinthetünk, de később az online játékok megkövetelik a gyorsabb, nagyobb teljesítményű gamer laptopok beszerzését.

Ennek oka pedig nem más, mint az, hogy ezek a játékok már mind eseményeikben, mind a szereplők mozgásában gyorsak, és gyors reagálást is várnak el a játékostól. Ezt pedig egy alacsony teljesítményű laptoppal esélytelen elérni.

Bár a gamer gépek árban valóban magasabb kategóriába tartoznak, ha egyszer beruházunk rájuk, évekig játszhat vele a gyermek úgy, hogy közben az iskolai tananyag, az ehhez szükséges online programok is gond nélkül elfutnak rajta.

Az irodai munkavégzés pedig szintén teljesen más igényt feltételez a laptopok kiválasztásakor. Nem véletlen, hiszen napi nyolc órán keresztül használjuk őket és sokszor a munkát haza is visszük magunkkal, így érdemes olyan laptopban gondolkodni, amelyik egyrészt memóriában és gyorsaságban is megfelel a számunkra.

A memória korántsem elhanyagolható szempont

Bármely kategóriába is tartozunk a fentebb soroltak közül, fontos tudnunk, hogy a laptop memóriája hozzájárul a mindennapos használati élvezetekhez. Hiszen mind a rátelepített programok, mind a fájljaink, képeink, videóink tárolását a memória kapacitása határozza meg.

A laptophoz minden esetben kapunk gyári tartozékként töltőt, de a választáskor ne hagyjuk figyelmen kívül az akkumulátor működési idejét. Ez különösen akkor válhat fontossá, ha nemcsak otthon szeretnénk használni a laptopot, hanem szeretnénk vinni azt és bárhol használni.

Kiegészítők a laptophoz

Ma már megannyi kiegészítő kapható a laptopokhoz. Ilyen például az egér. Természetesen sokszor feleslegesnek érezzük, hiszen a laptopon használjuk a touch padot, ellenben egérrel sokkal precízebb és pontosabb műveleteket tudunk elvégezni. Így, ha az igény felmerül, érdemes ezt a kiegészítőt is megvásárolni hozzá. Természetesen a laptophoz is csatlakoztatható fülhallgató, hangszóró, növelve a felhasználói élvezeteket. Ezeket sem árt megvásárolni annak érdekében, hogy az esetleges családi filmnézések még nagyobb élményt nyújtsanak.

Ha úgy döntünk, hogy a laptopot nem csak otthon vagy az irodában szeretnénk használni, érdemes elgondolkodni egy laptoptáska vásárlásán is. Ezek úgy lettek kifejlesztve, hogy a laptopunk kényelmes elférjen benne, óvva a külső hatásoktól, a nyári forróságtól vagy télen a fagytól. Nem mellesleg szinte kivétel nélkül mindegyik vízlepergető anyagból készül, hogy az eső se ártson neki.

A laptopvásárlás nem bonyolult dolog, ha a legfontosabb szempontokat figyelembe vesszük. Ár-érték arányban pedig valóban olyan laptopot kaphatunk, mely hosszú évekre kiszolgálja a család, munkatársak minden felmerülő igényét. Így megkíméljük magunkat a folyamatos fejlesztéstől, javítástól, karbantartástól.

(x)

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018