INFORÁDIÓ
2021. július 28. szerda
Szabolcs

gulyás gergely

koronavírus

kormányinfó

egészségügyi dolgozók

Ápoló egy koronavírussal fertőzött, lélegeztető gépről lekerült beteget lát el az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 8-án.

Kitalálta a kormány, hogyan hálálja meg az egészségügyisek helytállását

Infostart

Napokon belül eldőlhet, kiknek és mennyi szabadság jár, illetve hogy veheti ki. A kancelláriaminiszter az Infostart kérdésére válaszolt a Kormányinfón.

A koronavírus-járvány tavalyi első hullámát követően minden járványügyi védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozó egyszeri, bruttó 500 ezer forintos juttatást kapott a központi költségvetésből, a kormány rendkívüli döntése szerint ezzel fejezte ki háláját az ország az érintett, nem ritkán jelentősen túlterhelt állomány munkája iránt.

A második hullám végén egyből jött a harmadik, amely viszont ma már lecsengőben van, így adott a kérdés, amelyet az Infostart a csütörtöki Kormányinfón fel is tett:

  • Tervezi-e a kormány, hogy a harmadik hullám és az óriási terhelés után valamilyen egyedi, rendkívüli módon is díjazza az egészségügyben dolgozók – köztük nem csak a megemelt fizetésű orvosok – erőfeszítéseit?

A kancelláriaminiszter távolabbról kezdte a válaszadást.

"Ebben a ciklusban nemcsak az orvosi, hanem az ápolói fizetések is jelentős mértékben emelkedtek. Természetesen mi sem gondoltunk a ciklus elején arra, hogy az egészségügynek ilyen megfeszített erővel kell majd egy világjárványban küzdeni és helyt állni. Hálásak vagyunk minden orvosnak, ápolónak, akik ebben a helytállásban részt vettek" – fogalmazott Gulyás Gergely.

Szavaiból úgy tűnt tehát, hogy ezúttal jutalmazásról nem lesz szó, ám a bejelentés csak ezután következett.

"A kormány abban gondolkodik, hogy elismerendő ezt a valóban kimerítő szolgálatot

szabadságot, többletszabadságot ad az idei évre az egészségügyi dolgozóknak"

– ismertette.

A részletekről – például arról, hogy ez az állományi létszám szűkössége mellett hogyan valósulhat meg a gyakorlatban, valóban mindenki el tud-e menni szabadságra az év második felében, aki el szeretne – a következő kormányülésen már tárgyalni is fognak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018