eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Vidékfejlesztési program Tájékoztatási szolgáltatás projektjének megemelt támogatási összegéről tartott sajtótájékoztatón az Országház Gobelin termében 2020. október 27-én. A kormány arról döntött, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztési programja Tájékoztatási szolgáltatás projektjének támogatása 7,82 milliárd forintról 17,72 milliárd forintra emelkedik. Ezzel a kormány 9,9 milliárd forint plusz forrást biztosít 2023 végéig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) számára a falugazdász-hálózat működtetéséhez és ahhoz a tudásmegosztáshoz, amely szükséges az uniós pályázati források eredményes felhasználásához.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Gulyás Gergely kimondta: nem lesz a napokban újabb nyitási kör

Bár korábban úgy tűnt, 4,5 millió beoltotthoz is köt a kormány engedményeket, ez a kancelláriaminiszter által elmondottak alapján nem így lesz.

A 168 óra a szerdai kormányülés és a csütörtöki Kormányinfó (amelyet az Infostart és az InfoRádió is élőben közvetít) között elérte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki a lapnak elmondta, nincs még elég beoltott ahhoz, hogy tovább enyhüljenek a járvány miatti korlátozások.

Rövid nyilatkozatában tisztázta azt is, hogy bár korábban szóba került, hogy a 4,5 millió beoltotthoz kapcsolódnak majd nyitási intézkedések, ez mégsem így lesz,

5 millió lesz az új határkő, ez pedig május végén, két hét múlva érhető el a jelenlegi ütemben.

Hangsúlyozta, szerdán átlépte az ország a 4,4 millió beoltottat, vakcinából van bőven, az alapján "már holnap" meglehetne az 5 millió legalább egyszer oltott ember, de most már "azok vannak soron, akik válogatnak a vakcinák között".

"Minden adat arra utal, hogy a harmadik hullám vége felé tartunk. Épp ezért jó ütemben hoztuk meg az enyhítésről szóló döntéseket. Ennek szellemében tudunk tovább haladni" - fogalmazott.

A magyar felnőtt lakosság több mint 55 százaléka be van oltva, a napokban a 16-18 évesek mehetnek a vakcináért, az ő körükben nagyjából 50 százalék a jelentkezők aránya, összességében a regisztráltak 85 százaléka megkapta már legalább az első oltását, egyes megyékben az oltottsági arány 92-93 százalék - a jelentkezettek körében, "de mindenhol 80 százalék fölött van".

Az "5 milliós nyitás" tartalmáról azt mondta, jövő szerdán határozza meg a kormány, várhatóan

a rendezvényekkel kapcsolatban lesz lazítás.

A zárt térben lévő rendezvényeket mindenképpen szeretné a kormány védettségi igazolvány meglétéhez kötni továbbra is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×