INFORÁDIÓ
2021. május 18. kedd
Alexandra, Erik

fővárosi önkormányzat

terebesi erdő

városkép

kőbánya

kérdőív

Parkerdővé varázsolnák a Budapest mértani közepén álló használatlan területet

Parkerdővé varázsolnák a Budapest mértani közepén álló használatlan területet

Infostart

Kőbányán, az Örs vezér terétől csupán 500 méterre található a Fővárosi Önkormányzat egyik legnagyobb és legértékesebb egybefüggő ingatlanegyüttese, a Fehérdűlő, amelynek része a Terebesi erdő. De hiába van jó helyen, a területet ma szinte semmire nem használja a város.

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonosként ugyan folyamatosan gondoskodik a Terebesi erdő rendben tartásáról és fenntartásáról, de az erőfeszítések ellenére a terület jelenleg még nem alkalmas közcélú funkciók befogadására a rossz állapota, nehéz megközelítése és a pihenéssel nem összeegyeztethető diszfunkciók (illegális hulladéklerakás, szállás célú területhasználat) miatt – olvasható az ÉnBudapestem.hu-n.

A Fővárosi Önkormányzat Kőbánya önkormányzatával együttműködve a Terebesi erdő területének rendezése, fejlesztése céljából stratégiai tervet készít, amely

előkészíti a terület zöldinfrastruktúrájának fejlesztését, vonzó városi parkerdővé és pihenőparkká való fejlesztését.

A zöldinfrastrukturális fejlesztés révén a jelenlegi elzárt zárványterület visszakerül a város vérkeringésébe, értékes természetközeli zöldterületté válhat, felértékelve a szomszédos lakóterületeket is.

A zöldinfrastruktúra fejlesztési célja a Terebesi erdő teljes körű, a természeti és ökológiai értékek megőrzését szem előtt tartó megújítása, amely a főváros zöldfelületi rendszerében új, összvárosi jelentőségű városi parkerdő kialakítását eredményezi.

A Terebesi erdő és Fehérdűlő megújítása szorosan kapcsolódik az 2021. márciusában bemutatott Otthon Budapesten programhoz. A program megvalósulása esetén

a Terebesi erdő szerves része lesz a pesti parkláncolatnak,

az északi részen kiépülő új ingatlanok pedig fontos szerepet játszanak abban, hogy Fehérdűlő ne csak a térképen legyen kitüntetett pont Budapesten, hanem szerves része legyen a városnak és a budapestiek zöld térképének.

Az ÉnBudapestem.hu végül hozzáteszi: a terület rendezése és zöldhálózati fejlesztésére vonatkozó stratégai terv készítése során cél a lakossági igények és javaslatok figyelembevétele. Ezért kérik, hogy az ide kapcsolódó kédőív kitöltésével mindenki segítse a terület jövőképének a megalkotását.

Nyitókép: BFVT Kft.
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018