INFORÁDIÓ
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas

polgárőrség

volánbusz

biztonság

ellenőrzés

Polgárőrök is ellenőrizhetnek a Volánbusz járatain

Polgárőrök is ellenőrizhetnek a Volánbusz járatain

Infostart

Országos szintre emelte együttműködését a közlekedési szolgáltató és az Országos Polgárőr Szövetség.

Utasainak, telephelyeinek és autóbuszainak fokozott biztonsága érdekében született a döntés - közölte a Volánbusz. A megállapodás értelmében a szervezetek együttműködnek a lehetséges vagyon- és gazdaságvédelmi kockázatok feltárásában. Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) segítséget nyújt az esetleges hiányosságok megállapításában, a közrend és a közbiztonság érdekében támogatja az autóbusz-állomásokon a külső szolgáltató által biztosított vagyonőrök munkáját, ellenőrzi a Volánbusz műszaki telephelyeinek külső környezetét és a telephelyeken kívül parkoló autóbuszokat.

A partnerek közös ellenőrzésekkel kívánják csökkenteni az esetleges bűncselekmények számát, illetve megelőzni az ilyen eseteket.

A vagyonvédelmi és közbiztonsági szempontból veszélyeztetett autóbuszjáratokon, szükség esetén a polgárőrök is végeznek ellenőrzési tevékenységet.

Az OPSZ közölte, a polgárőr egyesületek tagjai országosan bővítik és aktualizálják járőrútvonal terveiket, amelyek kiterjednek majd az éjszaka leparkolt autóbuszok ellenőrzésére is. Emellett, a polgárőrök szolgálatuk alatt, illetve egyéb utazásaik során jelzik, ha bűncselekményt, szabálysértést, vagy egyéb rendellenességet tapasztalnak, illetve sok útvonalon „demonstratív célú” járatkísérést végeznek az utasok biztonsága érdekében.

Nyitókép: OPSZ/Volánbusz/Soos Botond
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018