eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: BKK

Ellepik a budapesti buszokat a rendőrök

Két vonalon tartanak fokozott ellenőrzést szerdán és csütörtökön.

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal együtt március 11-e óta fokozottan foglalkozik a kőbányai vonalakon utazók biztonságérzetével. A 9-es és a 151-es autóbuszon rendszeres közös jelenlétet biztosítottak, amit szerdán és csütörtökön gyakorlatilag folyamatos ellenőrzésig fokoznak a két járat teljes útvonalán.

  • 28 járőr,
  • a BKK biztonsági szolgálatának 12,
  • a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság 8 munkatársa

a végállomásokon, megállóhelyeken és az említett járatokon is jelen lesz ezen a két napon.

Az utasok biztonságérzetét célzó közös bűnmegelőzési akciót szükséges intenzitással és rendszerességgel a későbbiekben is folytatni fogják az együttműködő szervezetek.

Mint írják, a rendőrség, a BKK és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság minden hónapban tart közös ellenőrzéseket egyes járatokon. Március 11-e és 29-e között a 9-es autóbusz Kőbánya alsó vasútállomás és a Harminckettesek tere, a 151-es autóbuszon pedig Kőbánya alsó vasútállomás és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán volt ellenőrzés. Kábítószer hatása alatt álló vagy részeg utasokkal ekkor nem találkoztak, de a lakossági visszajelzések alapján még fokozottabban ellenőrzik a két vonalat.

A két járaton az utóbbi időben bűncselekmények történtek. A 151-es csepeli szakaszán egy férfi késsel megsebzett egy nőt az arcán, annak SZFE-s maszkja miatt. A 9-esről szombat reggel rángatott le egy külföldi férfi egy nőt, akivel erőszakoskodott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×