eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagával töltött fecskendők egy kokárdát viselő ápolónő kezében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 15-én.
Nyitókép: A Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagával töltött fecskendők egy kokárdát viselő ápolónő kezében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban kialakított oltóponton 2021. március 15-én. MTI/Vajda János

Negyedmillió adag orosz vakcina érkezik vasárnap este Magyarországra

A következő kevesebb mint két hétben három tételben 680 ezer adag Szputnyik V jön, ebből félmillió első, a többi második oltásra való szer.

Vasárnap este 250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezik Magyarországra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a videóban elmondta, hogy vasárnap újra útra indult a magyar teherszállító gép, amely várhatóan este érkezik vissza Moszkvából 250 ezer adag Szputnyik-oltóanyaggal.

Azokat, amint a Nemzeti Népegészségügyi Központ dönt róla, szállítják az oltópontokra.

A miniszter hozzátette: a magyar szállítógép hazatérése után jövő héten újra szolgálatban lesz, ekkor 180 ezer adag második dózisra alkalmas oltóanyagot hoz Moszkvából, majd egy újabb 250 ezres szállítmánya is lesz.

Így a következő kevesebb mint két hétben összesen 680 ezer adag orosz oltóanyag érkezik Magyarországra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×