eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyre csúnyább arcát mutatja a koronavírus-járvány Magyarországon – a nap hírei

Újabb 250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezett Magyarországra. Egy nap alatt 194 ember halt meg a koronavírus szövődményeiben. Visszavonta a lakhelyelhagyáshoz szükséges igazolási kötelezettséget a francia kormány.

250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezett Magyarországra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter kiemelte: a magyar kormány jövő héten 180 ezer adag oltóanyagot hoz Moszkvából, majd egy újabb 250 ezres szállítmánya is lesz. Így a következő kevesebb mint két hétben összesen 680 ezer adag orosz oltóanyag érkezik Magyarországra.

Az elmúlt 24 órában 194 ember halt meg a koronavírus szövődményeiben. Újabb 10 625 embernél igazolták a kórokozót, az aktív fertőzöttek száma meghaladja a 176 ezret. 10 652 embert ápolnak kórházban, közülük 1273-an vannak lélegeztetőgépen. A járvány kezdete óta összesen 572 ezerre nőtt az igazoltan fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 18 ezer 200-at.

Hatékonyabbá tenné az egyszülős családok támogatását a kormány – jelentette be Facebook-oldalán a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin az egyszülős családok világnapjára alkalmából hangsúlyozta: a kormányzat eddig is félmilliárd forinttal segítette az egyedülálló szülők életvitelét segítő központok létrehozását.

A jövő pénteken vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's, amely tavaly óta felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással tartja nyilván a magyar szuverén osztályzatot. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő az idén összesen hat időpontot jelölt ki a magyar osztályzatok vizsgálatára.

Visszavonta a lakhelyelhagyáshoz szükséges igazolási kötelezettséget a francia kormány a koronavírus-járvány miatt lezárt 16 megyében, miután annak szabályai érthetetlennek bizonyultak. A kiskereskedők többségének végül nem kellett bezárnia. A kétoldalas igazoláson 15 fajta indok szerepelt, amelyek közül a párizsiaknak választaniuk kellett volna minden egyes alkalommal, amikor elhagyják az otthonukat.

Meredeken csökkent 2020-ban a londoniak születéskor várható átlagos élettartama a koronavírus-járvány következtében, a férfiak esetében 2,5 évvel, a nőknél 1,6 évvel, Ez a legnagyobb visszaesés a második világháború óta. A leggazdagabb londoni férfiak esetében a csökkenés 1,5 míg a legszegényebbek esetében 3,3 év.

Irán nem enged a követeléseiből, kizárólag az amerikai szankciók feloldása esetén hajlandó visszatérni a nukleáris megállapodáshoz. Az ország legfelsőbb vallási és politikai vezetője szerint nem bíznak az Egyesült Államok ígéreteiben. Ali Hamenei ajatollah az állami televízióban közvetített beszédében úgy fogalmazott: bűncselekménnyel érnek fel az amerikai korlátozások.

Mélységes csalódásnak nevezte Joe Biden amerikai elnök, hogy Törökország kilépett a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését célzó, az Európa Tanács égisze alatt elfogadott Isztambuli Egyezményből. Törökország szombaton jelentette be, hogy kilép kilépett az Isztambuli Egyezményből.

Előre be nem jelentett látogatásra érkezett Afganisztánba Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a hivatalba lépését követő első külföldi körútja részeként. A tárcavezető Asraf Gáni afgán elnökkel is találkozott Kabulban, és aggodalmukat fejezték ki a fokozódó erőszak miatt. Szakértők szerint a látogatás célja a rendezés felgyorsítása a dél-ázsiai országban.

Új-Dél-Wales-ben több száz embert kellett kimenekíteni a heves esőzések okozta áradás miatt. Az államban eddig 13 ideiglenes befogadóközpontot nyitottak meg és továbbiak várhatók, mert az előrejelzések szerint a hét közepéig folytatódik az esőzés Ausztráliában.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×