eur:
394.08
usd:
368.77
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Egy egyetemi hallgató mintát cseppent az antigén gyorsteszt paneljére a győrszentiváni Hungaro-Dalton Pedagógiai Innovációs Egyesület Égig Érő Fa Kétnyelvű Montessori Óvodában 2020. december 1-jén. Folytatódik a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevők is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Több tucatnyi fertőzött egy kiskunhalasi szociális intézményben

Egy gondozott elhunyt, közel negyvenen fertőzött van úgy a gondozottak, mint a személyzet között.

A Halasmédia szerkesztősége több különböző nem hivatalos forrásból kapott híreket a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézménynél utóbbi hetekben bekövetkezett nagy számban előforduló koronavírus fertőzésről, ezek kapcsán kereste meg az intézmény vezetőjét. Végül az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása és felügyelete alatt működő Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól kaptak választ, amely szerint február 10-én a szerint a Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézmény kiskunhalasi székhelyének

  • 308 ellátottjából 10 főt megfigyelés alatt tartanak, 27 ellátottat kórházban ápolnak.
  • Koronavírus fertőzés miatt az intézmény 188 fő dolgozója közül 39-en vannak táppénzen.

Hozzátették, a dolgozókat heti rendszerességgel tesztelik. „Az intézmény a fertőzés további terjedésének megelőzése érdekében az NNK aktuális eljárásrendje, valamint az EMMI által kiadott utasítás előírásai szerint jár el, a teljeskörű ellátás folyamatossága biztosított.”

A portál megtudta még, hogy egy, az otthonban ellátott személy elhunyt, erről az idős nő lánya számolt be a szerkesztőségnek.

A baon.hu-nak megerősítették a halálhírt, és a főigazgatóság közölte: az idén egy dologzó is elhunyt. A lap azt is írja, hogy a kiskunhalasi központú intézmény tompai és kalocsai telephelyein már befejeződött az oltás, míg a központban éppen a járványügyi helyzet miatt maradt el - olvasható a hvg.hu szemléjében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×