eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A jövő héttől már Modernával is oltanak a háziorvosok - a nap hírei

Szerdától új beutazási rendelet lép hatályba Ausztriában. Újraindítási csomagot készített a turizmus-vendéglátásban érintett cégeknek a fővárosi önkormányzat.

A koronavírus elleni vakcinák egyformán biztonságosak és alkalmasak az immunizáció elérésére - jelentette ki az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján szólt arról is, hogy bár a szállítások miatt lassan halad az oltóprogram, reméli, hogy márciusra tömegesen kaphatják meg a vakcinát az arra regisztrálók. György István az oltási munkacsoport vezetője azt emelte ki, hogy továbbra is csak ütemezetten haladhat az oltás, miután a vártnál kevesebb koronavírus elleni vakcina érkezik. Eddig mintegy 35 ezer, 89 évesnél idősebb ember kapta meg a vakcinát.

Egy nap alatt újabb 1160 embernél mutatták ki a koronavírus fertőzést. 65 többségében idős, krónikus beteg halt meg a szövődményekben. 3717 embert ápolnak kórházban, közülük 295-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 82 és fél ezer körülire csökkent.

Szerdától új beutazási rendelet lép hatályba Ausztriában - hívta fel a figyelmet az operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője. Kiss Róbert közölte: az új szabályok értelmében online regisztrációt kell kitölteni, és a belépést követően mindenki köteles hatósági házi karanténba vonulni tíz napra. Hozzátette: a beutazást követő ötödik naptól van lehetőség ingyenes PCR- vagy antigénteszt elvégeztetésére.

Véglegessé vált a megállapodás arról, hogy az Európai Unió további 300 millió adag Pfizer-oltóanyagot szerez be - közölte egy uniós szóvivő. A gyártó így összesen 600 millió vakcinát szállíthat az uniónak.

Újraindítási csomagot készített a turizmus-vendéglátásban érintett cégeknek a fővárosi önkormányzat. A többi között növelnék a közterület-használati lehetőségeket, csaknem teljesen elengednék a teraszok bérleti díját és az év végéig kiterjesztenék a helyiségbérleti díjak kedvezményét.

A magyar nagyvállalatok állami támogatásának folytatását ígérte közösségi oldalán a pénzügyminiszter. Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány öt év alatt 160 milliárd forint beruházási támogatást nyújtott az érintett cégeknek. A támogatott cégek között szerepelnek egyebek mellett élelmiszeripari, fémfeldolgozási, gumi- és műanyag termékek előállításával foglalkozó cégek is.

A tarifaközösség bevezetésétől a közösségi közlekedés olcsóbbá válását várja a MÁV vezérigazgatója. Homolya Róbert az Inforádió Aréna című műsorában elmondta: az árcsökkenés mellett a tarifaközösség az adminisztráció egyszerűsödését is jelenti, hiszen két vagy három helyett egyetlen jegyet kell vennie az utasnak.

Jelentős többlettel zárt a költségvetés januárban - közölte gyorsjelentésében a Pénzügyminisztérium. Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere mintegy 199 milliárd forintos többlettel zárt. A járványügyi védekezésre fordított összeg 60 milliárd forint volt.

Megépül a Bicskét Esztergommal összekötő M100-as gyorsforgalmi út - jelentette be az innovációs tárca stratégiai államtitkára. Schanda Tamás Facebook-oldalán közölte: a kiviteli tervek elfogadása és a közbeszerzés után még az idén megköthetik a szerződést és a jövő év elején már az alapkövet is letehetik.

Meghalt Farkas Árpád Kossuth-díjas költő. A Magyar Művészeti Akadémia tagja 76 éves volt. 1993-tól 2010-ig a Háromszék című napilap főszerkesztője volt. Munkásságát számos díjjal ismerték el, megkapta a Román Írószövetség prózadíját, a József Attila-díjat, a Magyarország Babérkoszorúja-díjat, 2018-ban pedig a Kossuth-díjat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×