eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Az M0-ás autóút M1 és M7 közötti szakasza 2013. december 15-én. Az M0 déli szektorához tartozó, eddig a kétpályásításból kimaradt, mintegy három kilométeres szakaszának megépítésére írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. A háromsávúsítást eredetileg a szakasz mellett lévő Tópark beruházója, a Walker and Williams Group vállalta, de a vegyes ingatlanfejlesztés csődbe ment.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Végre épülhet az M0 hiányzó nyugati szakasza

Készül az M100 gyorsforgalmi út – közölte közösségi oldalán Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, hozzátéve, hogy idén a kiviteli tervek elfogadása és a közbeszerzés után kerülhet sor a szerződéskötésre és a munkaterület átadására, így a jövő év elején már az alapkövet is letehetik.

Az ITM miniszterhelyettese azt írta, Völner Pál kollégájával, a térség országgyűlési képviselőjével a minap egyeztettek a Bicskétől Esztergomig kiépítendő, négysávos útról, illetve az ahhoz tartozó, kesztölci üzemmérnökségi telep megvalósításáról.

Kiemelte: Esztergom, Dorog és a környező települések vállalkozásai számára óriási előrelépés lesz az új út, hiszen így sokkal gyorsabban szállíthatják az áruikat. Az itteni cégek – mint például a Suzuki – rengeteg embernek adnak már így is munkát, a jobb közlekedési és fuvarozási infrastruktúrával pedig újabb lehetőségek nyílhatnak előttük, így tovább erősíthetik a térség gazdaságát – teszi hozzá.

„Ugyanilyen fontos persze az is, hogy a térségben élő családok így biztonságosabban és gyorsabban juthatnak el az autópályához, vagy akár a fővárosba, az ország különböző pontjairól érkező kirándulni, túrázni vágyók pedig hamarabb eljuthatnak a Pilis és a Gerecse csodálatos helyeire” – zárul Schanda Tamás posztja.

Az M0-s gyorsforgalmi út sematikus nyomvonala.
Az M0-s gyorsforgalmi út eddig elkészült, sematikus nyomvonala. Forrás: Wikipédia

Az M100-as gyorsforgalmi út lényegében a Budapestet körülölelő M0 autóút régóta hiányzó nyugati szakasza, amely a korábbi tervekkel ellentétben végül nem a budai hegyekben, hanem egy kicsit távolabb, Bicskétől Esztergomig fog kiépülni.

A fentiek értelmében az M0 körgyűrűnek már csak az északi szelete fog hiányozni, ami egy másfél évvel ezelőtti, a maival összhangban lévő kormánydöntés alapján az M10-es gyorsforgalmi út lenne, ami Esztergomot kötné össze Budával – emlékeztet a Portfolio.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×