eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nagy Hajnalka diplomás ápoló a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját készíti elő oltáshoz a Mezőberényi Református Szeretetotthonban 2021. január 17-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

"Flottul ment" - első tapasztalatok a házirorvosi oltásról

Csütörtökön elkezdődött a regisztrált idős emberek háziorvosi koronavírus-elleni beoltása. Az első tapasztalatokról az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének alapítója számolt be.

Rendkívül mozgalmasként írta le az első napot a Háziorvosok Online Szervezetének alapítója, aki maga is gyakoroló háziorvos. Békássy Szabolcs magyarázata szerint a tájékoztató levél, amiben arra hívták föl a háziorvosok figyelmét, hogy szervezzék meg legidősebb korosztálynak a vakcinációját a praxisokban, igen feszes határidőket tartalmazott. Ugyanakkor büszkeséggel tölti el, hogy ennek ellenére a kollégák egy emberként álltak a feladathoz, és pár nap alatt a zömük teljesítette az elvártakat.

A szakember szerint a legnagyobb fejtörést egyelőre az okozta, hogy a praxisokba szánt Moderna vakcinájából a korábban remélt 18 ezer adag helyett csupán 10 800 érkezett az elmúlt napokban, hiszen

sokkal több rendelő jelentkezett a feladata, mint amennyi oltóanyag rendelkezésre áll.

Ezért most minden erejükön azon dolgoznak, hogy valamilyen módon ezeket a praxisokat is védőoltásban tudják részesíteni, javaslatot téve más típusú vakcinák elosztására.

Köszönhetően a háziorvosok rátermettségének, az oltási menetrend megszervezését illetően a visszajelzések egyértelműen azt mutatják, hogy ez flottul ment – tette hozzá Békássy Szabolcs, bizton állítva, hogy

a lakossági oltás sikeressége a háziorvosokon nem fog múlni.

A háziorvosi rendelők alkalmasságát illetően emlékeztetett, a rendelőkben évről évre zajlik védőoltási tevékenység, hiszen az influenza elleni védőoltások itt realizálódnak jellemzően, tehát

soha nem a technikai felkészültség az, ami megkérdőjeleződik.

Sokkal inkább az, hogy a beadást követően van-e tér, infrastruktúra a betegek megfigyelésére. A váróhelyiségek eloszlása pedig igen heterogén képet mutat országosan.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×