eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Ennyibe "került" a vasárnapi tüntetés a szervezőknek

Ecsenyi Áron és ikertestvére, Szilárd nem hátrál meg.

Vasárnap tüntetést szerveztek a zárás ellen a Hősök terénél, ennek következményei az operatív törzs hétfői tájékoztatóján is szóba kerültek. Volt, akiket maszkhiány miatt vontak felelősségre, a megmozdulás szervezői azonban előre tudhatták, hogy nem lesz olcsó tervük megvalósítása - nem is lett az.

A HVG hétfőn azt is kiszúrta, hogy mennyi pénzre büntették meg a demonstráció szervezőit, mivel erről Ecsenyi Áron szervező, a Le az adók 75 százalékával minipárt elnöke a közösségi médiában is beszámolt, azt közölve, hogy félmillió forintot kell fizetniük a testvérével fejenként.

A Tömeges Üzletnyitás fantázianevű eseményen 3-400 ember vett részt.

Ecsenyi Áron és ikertestvére, Szilárd további hasonló megmozdulásokra készültek.

"Dolgozni akarok!"

Hétfőn ismét egy kisebb tömeg (mintegy 300 ember) gyűlt össze a Hősök terén. A nagy rendőri készültség mellett megtartott demonstráción az ország számos pontjáról érkező tiltakozók, vállalkozók, felszolgálók, szakácsok, panziósok az őket érintő korlátozások feloldását követelték.

A felszólalók arról beszéltek, hogy lassan egy éve meg vannak fosztva a jövedelmüktől, a tartalékaik elfogytak, és már a mindennapi megélhetés, az élelem megvásárlása is gondot okoz számukra.

A transzparenseken a többi között az volt olvasható: "Ez nem a vírusról szól, amíg ti osztozkodtok, mi éhezünk", illetve "Nyissatok ki!", és egyebek mellett azt skandálták, hogy "Dolgozni akarok!"

A rendőrök ezúttal is igazoltatták a demonstrálókat, közölték velük, hogy jelenlétükkel szabálysértést követnek el és felszólították őket, hogy menjenek távolabb. A szervezők szerint további megmozdulások is lesznek a héten, várhatóan a Parlament előtt.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×