eur:
395.25
usd:
364.72
bux:
65635.41
2024. március 19. kedd Bánk, József
Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszél az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák helyzetéről tartott sajtótájékoztatón a Honvédelmi Minisztériumban 2020. február 3-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Csaknem 1400 katona segít a kórházakban

Magyarország, a magyar emberek biztonságát minden körülmények között garantálni kell - jelentette ki a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor a Kossuth rádióban azt mondta: a járványhelyzetben is folytatni kell a haderőfejlesztési programot, ami garantálja ezt a biztonságot.

A katonák többféleképpen segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést. A kórházparancsnoki rendszerben most is 29 kórházban vannak ott, és 93 egészségügyi intézményben csaknem 1400 katona segíti az egészségügyi dolgozók munkáját, az intézmények folyamatos működését. Igény szerint folytatják a fertőtlenítést, két megyében pedig a határzárási feladatban segítik a rendőrök munkáját - sorolta.

Mindemellett a déli határszakasz védelmében is közreműködnek a katonák - tette hozzá Benkő Tibor, kiemelve: a migrációs nyomás egyre erősebb, egyre többen próbálnak illegálisan belépni Magyarország területére.

Kitért arra is, hogy a NATO-csatlakozáskor az ország vállalta: képes lesz nemzetközi együttműködésben részt venni. Ennek része, hogy a katonák kiképzésük, felkészítésük során nemzetközi ismereteket, módszereket is elsajátítsanak. Az elmúlt években csaknem 200 tiszt és 800 altiszt, vagyis csaknem ezer katona vett részt különböző olyan nemzetközi tanfolyamon, iskolajellegű képzésen, amelyet beosztása előírt, illetve megkövetelt - ismertette a honvédelmi miniszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×