eur:
395.28
usd:
372.32
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Strasbourg, 2018. szeptember 11.Az Európai Parlament Multimédiás Központja által közreadott képen Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő felszólal a Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel)
Nyitókép: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel

Visszaküldi diplomata-útlevelét Szájer József

A politikus már kiürítette az irodáit, leadta a kulcsait, az igazolványát, szavazókártyáját és a számítógépeit, és nem vett részt az Európai Parlament munkájában.

Szájer József képviselő úr jelezte, hogy visszaküldi a diplomata útlevelét – kapott választ kérdésére a Blikk a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól. Szájer jogosultsága a diplomata-útlevélre egyébként a képviselői megbízatása végével megszűnt, ezután csak „rendkívül indokolt esetben”, külügyminiszteri engedéllyel birtokolhatott volna ilyen okmányt (mint például egyes sportolók).

A diplomata-útlevél visszaadásával az egykori fideszes EP-képviselőt többé nem illeti meg a diplomáciai mentesség, ami azt is jelenti, hogy a belga hatóság lefolytathatja azt az eljárást, amit kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indítottak. A politikus tavaly év végén Brüsszelben a koronavírus elleni rendelkezéseket megsértve részt vett egy házibulin, majd a rendőrség megérkezésekor menekülni próbált. Szájer József már a botrány kipattanásakor tagadta, hogy a táskájában talált drog az övé lenne.

A lap úgy tudja, a politikus kiürítette az irodáit, leadta a kulcsait, az igazolványát, szavazókártyáját és a számítógépeit, de közvetlen kollégái nem árulták el, személyesen tette-e. Európai parlamenti mandátumáról a botrány kipattanása előtt lemondott, 2020. december 31-gyel.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×