INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

szájer józsef

brüsszel

közlemény

Strasbourg, 2018. szeptember 11.Az Európai Parlament Multimédiás Központja által közreadott képen Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő felszólal a Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel)

Szájer József: megsértettem a gyülekezésre vonatkozó belga szabályokat

Infostart

A Fidesz európai parlamenti képviselője elismerte, hogy részt vett egy, a járványügyi szabályokat megsértő brüsszeli házibulin. Az ezért járó szankciókat vállalja, és megköveti a családját, a kollégáit, a választóit – áll a közleményében. A belga ügyészség eljárást indított az ügyben.

Több belga lap is arról írt kedden, hogy a belga hatóságok egy brüsszeli bárban a járványügyi tilalom közepette egy zárt partira bukkantak, amelyen mintegy 25 ember vett részt, köztük egy EP-képviselő is. Szájer József, aki vasárnap jelentette be, hogy december 31-i hatállyal lemond mandátumáról, kedd délután közleményében megerősítette, jelen volt a pénteki esti brüsszeli házibulin.

Mint írta, a rendőrségi igazoltatáskor jelezte, hogy EP-képviselő, de nem volt nála az igazolványa, ezért az eljárást lefolytatták, és szóbeli figyelmeztetésben részesítették. Arról is nyilatkozatot tett a rendőröknek, hogy kábítószert nem fogyasztott, felajánlotta, hogy készüljön hivatalos teszt, de erre nem tartottak igényt. A rendőrség szerint ecstasy tablettát találtak a bárban.

"Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom – írta Szájer József. – Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre."

A belga ügyészség tájékoztatása

A brüsszeli ügyészség közleménye szerint péntek este fél 10-kor riasztották a rendőrséget a lakók, miután azt tapasztalták, az egyik épületben megsértették a korlátozásokat. A rendőrök nagyjából húsz személyt találtak, a személyazonosságukat ellenőrizték. Ketten, D. O. (1977) és P. B. (1987) diplomáciai mentességre hivatkoztak.
Egy harmadik személy, akit egy járókelő azonosított, nem tudta iratokkal igazolni személyazonosságát, ezért szálláshelyére kísérték, ahol azonosította magát diplomáciai útlevelével. A hátizsákjában narkotikumot találtak. Az ügyészség közlése szerint kábítószerrel kapcsolatos jogszabályok megsértése miatt eljárást indítottak, és a vizsgálat zajlik, de ahhoz ki kell kérni az érintettek mentelmi jogát.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye:

Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.

Nyitókép: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018