eur:
393.14
usd:
366.26
bux:
66809.3
2024. április 26. péntek Ervin
Strasbourg, 2018. szeptember 11.Az Európai Parlament Multimédiás Központja által közreadott képen Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő felszólal a Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel)
Nyitókép: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel

Szájer József: megsértettem a gyülekezésre vonatkozó belga szabályokat

A Fidesz európai parlamenti képviselője elismerte, hogy részt vett egy, a járványügyi szabályokat megsértő brüsszeli házibulin. Az ezért járó szankciókat vállalja, és megköveti a családját, a kollégáit, a választóit – áll a közleményében. A belga ügyészség eljárást indított az ügyben.

Több belga lap is arról írt kedden, hogy a belga hatóságok egy brüsszeli bárban a járványügyi tilalom közepette egy zárt partira bukkantak, amelyen mintegy 25 ember vett részt, köztük egy EP-képviselő is. Szájer József, aki vasárnap jelentette be, hogy december 31-i hatállyal lemond mandátumáról, kedd délután közleményében megerősítette, jelen volt a pénteki esti brüsszeli házibulin.

Mint írta, a rendőrségi igazoltatáskor jelezte, hogy EP-képviselő, de nem volt nála az igazolványa, ezért az eljárást lefolytatták, és szóbeli figyelmeztetésben részesítették. Arról is nyilatkozatot tett a rendőröknek, hogy kábítószert nem fogyasztott, felajánlotta, hogy készüljön hivatalos teszt, de erre nem tartottak igényt. A rendőrség szerint ecstasy tablettát találtak a bárban.

"Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom – írta Szájer József. – Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre."

A belga ügyészség tájékoztatása

A brüsszeli ügyészség közleménye szerint péntek este fél 10-kor riasztották a rendőrséget a lakók, miután azt tapasztalták, az egyik épületben megsértették a korlátozásokat. A rendőrök nagyjából húsz személyt találtak, a személyazonosságukat ellenőrizték. Ketten, D. O. (1977) és P. B. (1987) diplomáciai mentességre hivatkoztak.
Egy harmadik személy, akit egy járókelő azonosított, nem tudta iratokkal igazolni személyazonosságát, ezért szálláshelyére kísérték, ahol azonosította magát diplomáciai útlevelével. A hátizsákjában narkotikumot találtak. Az ügyészség közlése szerint kábítószerrel kapcsolatos jogszabályok megsértése miatt eljárást indítottak, és a vizsgálat zajlik, de ahhoz ki kell kérni az érintettek mentelmi jogát.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye:

Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×