INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

szájer józsef

európai parlament

ep-képviselő

fidesz

lemondás

Strasbourg, 2018. szeptember 11.Az Európai Parlament Multimédiás Központja által közreadott képen Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő felszólal a Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel)

Szájer József lemond az EP-képviselőségről

Infostart

A Fidesz-KDNP politikusa azt közölte, hogy a döntés nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával.

Szájer József közleményében azt írja, hogy benyújtotta lemondását európai parlamenti mandátumáról David Sassolinál, az Európai Parlament elnökénél. A lemondás 2020. december 31-vel hatályos.

"Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot.

A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom" - emelte ki.

A Fidesz-KDNP politikusa azt írta, hogy egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük.

1990 és 2004 között országgyűlési képviselőként dolgozott, volt a Fidesz frakcióvezetője és a parlament alelnöke is. 2004 óta volt tagja az Európai Parlamentnek.

"Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni. A választóknak köszönöm, hogy szavazataikkal négyszer juttattak be a magyar Országgyűlésbe és négyszer az Európai Parlamentbe. Mindkét intézményben teljes erőmmel a hazámat szolgáltam, szép munka volt a magyarokat szolgálni. Választott képviselői tevékenységemnek ezzel vége. Köszönöm politikustársaim és kollégáim támogatását."

Szájer József a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett

a távlatosabb, szellemi területen kívánja folytatni a munkát,

de ennek részleteiről később számol be.

Szájer József 2018-ban az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az előtte álló évekről:

"Nekem most már 15 év nagyon hosszú idő, előtte eltöltöttem 14 évet a magyar politikában. Én nagyon szerettem az uniós gondolkodást, az uniós politizálást. A mostani helyzetben pedig ezek a nagyon izgalmas viták szintén fontosak, ezeknek szívesen lennék része, de

az az igazság, hogy a tűrőképességem és a türelmem egyre inkább fogy,

és az az igazság, hogy Magyarországon élni ma már sokkal jobb és sokkal biztonságosabb, tehát nyilván alaposan végig kell gondolni az embernek a saját jövőjét. Ha én most egy újabb ötéves ciklusra benevezek, akkor az már tulajdonképpen a teljes karrieremet jelenti, ezért még pár hónap gondolkodási időt hagyok magamnak."

A teljes 2018-as interjút elovashatja, ha ide kattint, vagy meg is hallgathatja az egész beszélgetést.

Szájer József - Aréna 1.
 
Szájer József - Aréna 2.
 

Nyitókép: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel

Kapcsolódó hang

Összefoglaló
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018