eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely vakcinaügyben: bízzunk a hatóságokban!

A beoltatás mellett kampányol Budapest főpolgármestere is.

A vakcina megérkezése új szakaszt nyithat a koronavírus-járvány elleni védekezésben, de ehhez az kell, hogy az emberek bízzanak a hatóságokban, és beoltassák magukat - írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn Facebook-oldalán.

"Bizalmat azonban csak a polgáraival őszintén beszélő kormány tud kiérdemelni. A magyar kormány viszont mindent megtesz azért, hogy elkenje a járvánnyal kapcsolatos adatokat" - fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony Gergely közölte: a kormány hiába titkolta, mivel az európai statisztikai hivatal adataiból kiderült, hogy Budapesten feleakkora volt a járvány miatti halálozás, mint az ország egészében.

Azt írta, alig lehet tudni valamit a halálozási adatok területi eloszlásáról, pedig azoknak alapvető fontosságuk lenne a védekezésben.

Hiába titkolták, az európai statisztikai hivatal adataiból kiderült: Budapesten fele akkora volt a járvány miatti...

Közzétette: Karácsony Gergely2020. december 27., vasárnap

A hivatalos honlap csak Budapest adatait közli külön, nyilván azért, mert a járvány első hullámban a fővárosban magas volt a halálozás, és ezt "a fővárosi vezetés nyakába lehetett varrni" - vélekedett a politikus.

Hozzátette: viszont jelenleg ennek az ellenkezője történik,

a budapesti halálozási adatok sokkal jobbak az átlagosnál,

és "a kormány persze erről hallgat". "A kormány hallgat arról is, hogy valószínűleg sokkal többen veszítették életüket a járvány miatt, mint az a koronavírus-statisztikában szerepel. A korábbi évekhez képest ugyanis jóval többen haltak meg ezekben a hónapokban - mi más oka lehetne ezeknek a pluszhalálozásoknak, mint a járvány és a járvány miatt leterhelt egészségügy problémái?" - írta.

Karácsony Gergely kiemelte, a magyar statisztikai hivatal nem közli a halálesetek területi eloszlását, az európai statisztikai hivatal azonban igen.

És ezek az adatok megdöbbentőek: egyes megyékben a járvány tetőzésekor csaknem kétszer annyian haltak meg, mint az előző évek azonos időszakában, míg máshol, például Budapesten, ennek a töredékét látjuk - közölte a főpolgármester.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×