eur:
393.77
usd:
365
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A kormany.hu által közreadott képen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az online megtartott Kormányinfó sajtótájékoztatón 2020. május 28-án
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Gulyás Gergely: a főpolgármester gyengíteni akarja a magyar álláspontot, ez példátlan

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a felesleges bevándorlási és gendervitákat később is meg lehet vívni.

Az EU-s költségvetés és gazdasági újraindítási alap vitájában a magyar álláspont világos, eszerint a koronavírus-járvány idején a pénzügyi támogatásokat nem szabad semmilyen feltételhez kötni, a pénzt az összes tagállamnak, de különösen a leginkább rászorulóknak azonnal ki kell fizetni - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Minden egyéb "felesleges bevándorlási és gendervitának" nincs most itt az ideje - ezeket később is meg lehet vívni -, a segítséget kell eljuttatni a rászoruló országokhoz - tette hozzá a miniszter.

A Miniszterelnökség vezetője szerint Karácsony Gergely főpolgármester gyengíteni akarja a magyar álláspontot az európai uniós költségvetés és gazdasági újraindítási alap vitájában. Gulyás Gergely ezt példátlannak nevezte az MTI-nek kedden nyilatkozva.

Közölte: a kormány érti ugyan a pártpolitikai vitákat - azok fontos részét is képezik a demokratikus közéletnek -, de az mégiscsak példátlan, hogy Budapest főpolgármestere a magyar álláspontot gyengíteni akarja, és "miközben az európai és magyar érdekeket egyaránt képviselve küzdünk Brüsszelben, aközben hátulról is golyókra számíthatunk a főpolgármestertől".

Gulyás Gergely üdvösnek tartaná, ha Karácsony Gergely felismerné, hogy hol van tere a belpolitikai vitáknak és hol lenne szükség egységes kiállásra a nemzeti érdekek mellett.

A miniszter nyilatkozatával arra reagált, hogy Karácsony Gergely budapesti és Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester előző nap közölte: az EU vezetőihez fordult levélben 249 magyar és lengyel önkormányzat azt javasolva, hogy ha a magyar és a lengyel kormány részvétele nélkül jönne létre az európai helyreállítási alap, akkor az EU nyisson meg egy pályázati lehetőséget a magyar és a lengyel önkormányzatoknak.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×