INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

szlávik jános

koronavírus

oltás

vakcina

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatót tart a Szent László kórházban kivizsgált, a kínai Vuhanból hazatért magyarok és az előző napon este beszállított kínai állampolgár állapotáról a Szent László Kórházban 2020. február 4-én. Szlávik János közölte: mindenki egészséges, akit az új koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon.

Szlávik János szerint nem lesz könnyű választani a koronavírus-oltások közül

Infostart

A járvány magyarországi tetőzéséről és az oltási regisztrációról is beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa.

Az infektológus szakember a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kifejtette: egyesek szerint december elején, más kutatók szerint december közepén várható egy olyan pont, amikor a napi esetszám már nem fog tovább nőni a korábbi korlátozások bevezetése nyomán. A javulás eléréséhez egy intézkedés bevezetése után 2-3 hétnek kell eltelnie, emlékeztetett Szlávik János.

Előjegyzés a koronavírus elleni oltásra

„Érdekes módon már most jelentkeznek, többnyire idős beteg emberek, hogy ők már most azonnal szeretnének feliratkozni, hiszen ők az a csoport, akik nagyon jól tudják, hogy milyen veszélyben vannak. Akik idősek, krónikus betegek, többféle alapbetegségük van, úgy érzem, mindannyian szeretnék beoltatni magukat” – írta az interjúból idézve a hirado.hu (a linken meghallgatható a teljes beszélgetés).

A Dél-Pest Centrumkórház főorvosa nagyon bízik abban, hogy minél többen szeretnék megkapni a koronavírus elleni vakcinát.

Hogyan érdemes választani közülük?

„Ügy tűnik a világ minden részén a lakosság 50-60 százalékának a beoltása 90 százalék körüli hatékonyságú oltóanyagból elegendő ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a járvány” – mondta Szlávik János.

Egyelőre a védőoltás-fejlesztési kísérletek nem tudnak minden részletre kiterjedni.

Abban azonban egy-két vakcina élen jár, hogy az idős betegeknél is ugyan olyan hatékony legyen, mint a fiatal egészséges embereknél.

Magyarországra négy–öt féle védőoltás fog érkezni - tette hozzá, kifejtve: "úgy gondolom, nagyon nehéz lesz eldönteni, hogy ki, melyiket szeretné beadatni, de az a jó védőoltás, ami már itt van. Abban mindenki biztos lehet, hogy a hatékonysága megfelelő lesz, és a biztonsága is”.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018