eur:
393.31
usd:
367.39
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tárca új államtitkárait bemutató sajtótájékoztatón 2018. május 28-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kásler Miklós szerint még semmi sem biztos vakcina-ügyben

A miniszter azt írta, hogy még egyetlen vakcina esetében sem jelenthető ki, hogy szövődmények nélkül képes védettséget biztosítani. De a magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást.

Jelenleg még egyetlen kifejlesztett vakcina esetében sem jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy szövődmények nélkül képes bármilyen védettséget biztosítani. Utóbbiról csak a minden részletre kiterjedő vizsgálatok lezárultát követően fogunk pontos képet kapni - írta Facebook-oldalán az Emberi erősforrások minisztere. Kásler Miklós emlékeztet, hogy több ország, számos gyártója jelentett be kecsegtető eredményeket, de hangsúlyozza:

az új típusú koronavírus felbukkanása óta már többszörösen felül kellett vizsgálni a típusos tünetek, az alkalmazandó terápiák és medicinák listáját.

A miniszter bejegyzésében hangsúlyozza, hogy hosszú hónapok óta dolgozik együtt az érintett területek legkiválóbb képviselőivel, akikkel a rendelkezésre álló szakirodalom és tapasztalatok legszélesebb skáláját elemezve készítünk elő valamennyi döntést.

Utal arra is, hogy arra is, hogy a veszélyhelyzet idején Pintér Sándor irányítja az Országos Kórházi Főigazgatóságot. Úgy fogalmaz: "a jelenlegi rendkívüli helyzetben pedig a kormányzati feladatmegosztás azzal segíti a munkánkat, hogy a járványügyi és egészségszakmai döntések támogatását és szigorú operatív végrehajtását az Operatív Törzs és az egyenruhás testületeink vezetőjeként, a belügyminiszterhez delegálja." Kásler Miklós értékelése szerint ez a struktúra és munkamegosztás a járvány első hullámában már látható és érezhető eredményességgel bizonyított.

A miniszter egyben higgadtságra és mértéktartásra int minden véleményformálót.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×