eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. december 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hollik István sem indul egyéniben 2022-ben

Az Index értesülése szerint Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója helyett Böröcz László, a Fidelitas korábbi elnöke lehet a kormánypárt jelöltje Budapest 1-es választókörzetében.

A Fidesz kommunikációs igazgatója az értesülést meg is erősítette a híroldalnak, miszerint nem indul egyéniben, helyette inkább a központi kampányban vennék ki a részét. Böröcz László szintén arról számolt be, hogy valóban szó esett arról, hogy ő legyen a Fidesz–KDNP jelöltje a körzetben, erről hivatalos döntést azonban a párt elnöksége hoz majd.

A Fidelitas korábbi elnöke ugyanakkor azt is hozzátette, óriási megtiszteltetés lenne számára, ha őt indítaná a párt a következő országgyűlési választásokon. Böröcznek egyébként van is helyi beágyazottsága, 2010-től 2018-ig önkormányzati képviselő volt a választókörzet központjának számító V. kerületben. 2018. áprilisában a párt országos listájáról került az Országgyűlésbe, jelenleg a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Hollik István előtt Gulyás Gergelyről, a Miniszterelnökséget vezető miniszterről, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőről és Varga Mihály pénzügyminiszterről derült ki, hogy nem indul egyéniben.

A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője az InfoRádiónak minap rámutatott, a Fidesz a korábbiaknál szorosabb eredménnyel számolhat a következő országgyűlési választásokon. Nagy Attila Tibor úgy fogalmazott, a kormánypártoknak kellemetlen lenne, ha magas rangú politikusaik veszítenének 2022-ben, ez állhat a mögött, hogy a napokban több vezető fideszesről is kiderült: nem indul egyéniben.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×