INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

budapesti műszaki egyetem

hadsereg

terepjáró

A Koszovóba induló, a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22. váltásának állománya menetel kibocsátó ünnepségükön a debreceni Kossuth téren 2020. február 11-én. A magyar katonák márciustól hat hónapon át teljesítenek szolgálatot a NATO-parancsnokság alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő részeként, feladatuk a rend és biztonság fenntartása Koszovóban.

Önvezető katonai terepjárót fejleszt a műszaki egyetem

InfoRádió

Honvédségi fejlesztésekben vállal szerepet a jövőben a Budapesti Műszaki Egyetem.

Kiberbizonság, dróntechnológia és honvédelmi célú offroad katonai autonóm jármű – ezeken a területeken segíti a jövőben a Budapesti Műszaki Egyetem a katonai fejlesztéseket.

Szalay Zsolt, a BME gépjárműtechnológiai tanszékvezetője az InfoRádiónak utóbbiról elmondta, hogy egy autonóm szállítójárműben gondolkodnak, ami a terhet a bázisról önvezető üzemmódban a katonákhoz kiviszi, fel kell térképeznie a környezetét, ki kell választania a megfelelő útvonalat, döntenie kell, hogy hol tud átmenni, hol nem, és végül célba kell jutnia.

A tanszékvezető szerint pár éven belül létrehozhatnak a hadsereggel közösen olyan fejlesztéseket, amelyeket ezen az információbiztonság szempontjából érzékeny területen is nyilvánosságra hozhatnak, emellett lesznek titkosan kezelendő projektjeik is.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó hang

BME–honvédség-együttműködés
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018