eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A kormany.hu által 2020. május 14-én közreadott fotó a Jakab Ferenc professzor, a Koronavírus Kutató Akciócsoport vezetője által irányított, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában folyó virológiai kutatómunkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Mellényúltak, mégsem fertőződött meg az óbudai óvodás

Több eredményt is tévesen küldött ki a labor. Tesztcsomagot ajánlanak kárpótlásként a gyermek családjának.

Hamis pozitív eredményt hozott annak az óbudai óvodásnak a PCR-tesztje, akinek a fertőzöttségéről vasárnap számolt be Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata – szúrta ki a Hvg.hu.

A kerület friss bejegyzésesében azt írja, az Obuda.hu-hoz szerda reggel eljuttatott közlemény szerint az érintett gyermek szüleit arról tájékoztatták, hogy a labor „több eredményt is tévesen küldött ki”. Mint írták, „az eredménye fals pozitív volt, tehát a mintavételkor a gyermek nem volt fertőzött” – olvasható.

A közlés szerint a hatóságokat a labor feladata értesíteni ilyenkor, ami meg is történt. A kellemetlenségekért elnézést kértek, és felajánlottak egy tesztcsomagot kompenzációként.

Óbuda-Békásmegyer honlapján korábban azt írták, hogy az intézményt még vasárnap délelőtt fertőtlenítették, akkori információk alapján pedig 13 gyermek és 4 dolgozó lehet érintett járványügyi intézkedésekben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×