INFORÁDIÓ
2022. december 9. péntek
Natália

koronavírus

elte ttk

online oktatás

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Kara (ELTE TTK) déli épülettömbje a főváros XI. kerületében, a Pázmány Péter sétányon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Máris lépett a járványhelyzet miatt az ELTE egyik kara

Infostart

A dékán minden előadás, szeminárium jelenléti megtartását betiltotta a TTK-n; a járványhelyzet sokkal gyorsabban romlik, mint remélték.

"A még néhány nappal ezelőtt is érvényes helyzethez képest jelentősen megugrott annak a veszélye, hogy a jelenléti oktatás – még az eredetileg tervezett, korlátozott formában is – az egyetemen terjedő fertőzési láncokhoz vezet. Ez a kockázat elérte azt a szintet, amit nem tartunk elfogadhatónak, kollégáink és hallgatóink egészségének védelme érdekében" – olvasható a Kacskovics Imre dékán által aláírt, vasárnap este kiadott közleményben.

Azt írják az indoklásban, hogy elmúlt napok fertőzési hulláma nagyon magas arányban érinti az egyetemi hallgatók korosztályát, számos fertőzési góc egyetemi (nem ELTE!) szervezésű rendezvényhez, illetve jelentős részben fiatalok által látogatott szórakozóhelyekhez köthető". Ezért az ELTE TTK dékáni vezetése úgy határozott, hogy

létszámtól függetlenül azonnali hatállyal megtiltja valamennyi előadás és szemináriumi gyakorlat jelenléti formában történő megtartását.

Az online nehezen kivitelezhető labor- és terepgyakorlatok egyelőre megtarthatók hagyományos formában, mert a ezeknél a tananyag elsajátításához különösen fontos a jelenléti oktatás.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018