eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A heves esőzés miatt megáradt Rinya-patak leszakadt hídja a 68-as főút Nagyatádot elkerülő szakaszán 2020. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Szétszakadt híd, megközelíthetetlen falu - videón a somogyi villámáradások

Több ingatlantulajdonos már az értékei mentésére is képtelen. A megyei közgyűlés elnöke minden idők legnagyobb árvizét emlegeti.

Bár jelenleg nyugodtabbnak tűnik az időjárás, az elmúlt napok esőzései az ország több pontján is nehezen kezelhető helyzeteket idéztek elő.

Mint a Sonline.hu somogyi portál írja, Babócsa település például megközelíthetetlenné vált, és több más településen is a víz az úr. A Rinya utca végében Babócsán mintegy ötvenen építették a gátakat még hétfőn is. Folyamatosan dolgoznak, mert nehéz megjósolni a vízállást, ráadásul harminc centiméteres vízemelkedés három sor homokzsákot jelent. A Rinya-patak márpedig emelkedik, kedden tetőzhet.

Az árvízi védekezés során, szombaton és vasárnap 6800 homokzsákot használtak fel az ingatlanok és közművek védelmére, 25 szivattyú működött szinte folyamatosan a megyében, ezenkívül még 63 személyt is ki kellett telepíteni.

A 68-as út nagyatádi elkerülő szakaszának kettészakadt hídjáról videófelvétel is rendelkezésre áll.

Böhönyén is tehetetlenül szemlélik az emberek a természet pusztító erejét.

Nagyatád Böhönye felől megközelíthetetlen.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, a megyében ekkora árvíz még sosem volt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×