eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A 3-as metró a felújított szerelvényei a BKV Kőér utcai járműtelepén, ahol sajtótájékoztatót tartott a kocsik műszaki állapotáról Héri József, a BKV Metró Üzemigazgatóságának vezetője 2020. január 22-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Fontos hír mindenkinek, aki álmodott a klímás metróról

Budapest nem Bécs, ez a mostani fejlemények egyik tanulsága.

Az idei nyáron sem kerül légkondi a hármas metró vonalán futó szerelvényekbe, mert "nem kivitelezhető" - írja a BKV-ra hivatkozva a Népszava.

Ismert, a metrórekonstrukció 2016 és 2018 között zajlott, a megrendelő főváros viszont nem kért bele klímát takarékossági okokból.

Az persze lehetséges, hogy 6 kocsiban próbából már felszerelnek klímát, de ez sem biztos.

A BKV a gyártó hozzájárulására vár, mivel a berendezések beszerelésének komoly garanciális vonzata van. Ismert, 30 év garancia van a metrókocsikra, de csak akkor, ha nem változtatnak rajtuk, miután Budapestre szállították őket, a klíma beszerelése márpedig változtatásnak minősülne.

A légkondi utólagos beszerelésének költségei 6-10 milliárd forintot emészthetnek fel.

A lap rámutat, Bécs legrégebbi metrószerlvényein egy év alatt megoldották a hűtés-fűtést, 1,4 milliárd forintnyi euróból.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×