eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A szigligeti vár restaurált maradványainak részlete, távolabb a Szent György-hegy (k), valamint a Csobánc vulkáni kúpja a Tapolcai medencében (jobbra távolabb).
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Feloszlatta magát Szigliget képviselő-testülete

Feloszlatta magát szerdán Szigliget képviselő-testülete - erősítette meg Lutár Mária, a település jegyzője a hirbalaton.hu portál információját.

Az észak-balatoni településen kezdetben képviselőként, majd 18 éve független polgármesterként dolgozó Balassa Balázs - aki a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke volt öt éven át 2019-ig, majd a szervezet társelnöke lett - döntésének okairól nem kívánt nyilatkozni az MTI-nek.

Balassa Balázs a hirbalaton.hu-val annyit közölt, hogy nem a képviselő-testületen belüli konfliktusok, hanem egyértelműen külső okok vezettek elhatározásához.

"Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzem, hogy ma már nem lehet a szerint az értékrend szerint végezni a munkámat, amelyben hiszek és amit képviseltem az elmúlt 22 évben" - mondta a balatoni portálnak.

Lutár Mária közölte, hogy az időközi választás időpontját 15 napon belül kell kitűzni.

A település új vezetésének megválasztásáig a leköszönő polgármester és képviselő-testület marad hivatalban, változatlan hatáskörrel - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×