eur:
393.91
usd:
369.52
bux:
65718.24
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Erzsébetváros - Facebook

Drasztikusan csökkenti az autós átmenőforgalmat egy belpesti kerület

Erzsébetváros három hónapos kísérleti rendet vezet be, aztán meglátják, mi tartható meg belőle.

Kísérleti jelleggel gyökeresen átszervezik Erzsébetváros közlekedési rendjét, ez mintegy 100 parkolóhely megszűnésével is jár - derül ki a kerületi polgármester, Niedermüller Péter Facebook-posztjából.

A mozgatórugó az lenne, hogy a helyieknek jusson parkolóhely, az átmenőforgalom pedig terelődjön a főútvonalakra.

A javaslatot szerdán veszi napirendre a kerületi közgyűlés, a terület a Károly körút és az Erzsébet körút által határolt zóna.

Ősztől egyébként a parkolási díj is emelkedik a kerületbe érkezőknek, hogy aki nem ott él, inkább a tömegközlekedést vagy a parkolóházakat válassza.

A teljes poszt alább olvasható.

⭕️?Fontos kérdésről, a Belső-Erzsébetvárosi forgalomcsillapításról tárgyal szerdán a Közgyűlés. Ha az előterjesztést...

Közzétette: Niedermüller Péter2020. július 19., vasárnap
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×