INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 3. hétfő
Hermina

volán

volánbusz

buszvezető

hiány

Az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. által a VOLÁN Buszpark Kft.-nek Debrecenben készre szerelt 50 darab Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi szóló autóbuszokból álló flotta utolsó darabjai Debrecenben az átadásuk napján, 2019. április 12-én.

Nem olyan rossz a helyzet a Volánbusznál Győrben, mint tavaly nyáron

Infostart

Öt éve kezdett toborzási kampányba az akkori ÉNYKK, a jogutód, a Volánbusz is folyamatosan reklámozza a buszvezetői állásokat a járművein Győr-Moson-Sopron megyében.

A Kisalföld emlékeztet, amikor tavaly szeptemberben 24 nap alatt 680 helyi buszjárat maradt ki Győrben, mindenki tisztában volt vele: égető a buszsofőrök hiánya a megyeszékhelyen. Az elmúlt közel tíz hónapban kitartó toborzással sikerült konszolidálni az áldatlan állapotokat Győrben.

A megyei lap érdeklődésére a Volánbusz kommunikációs irodája a következőket közölte: „Az idei évben a Volánbusz Zrt.-hez jelentkezők száma folyamatosan nőtt Győr-Moson-Sopron megyében, már a koronavírus-járvány megjelenése előtt is. A jelentkezők számának emelkedése a tudatosan építkező toborzási és kommunikációs tevékenységünknek, a stabil munkáltatói háttérnek, az idei évben végrehajtott 8+2 százalékos bérfejlesztésnek, illetve az április elsejétől bevezetett, országosan egységes autóbuszvezetői bérrendszernek köszönhető” – fogalmaztak.

A vállalat kihangsúlyozta,

a karantén idején egyetlen munkavállalójuktól sem köszöntek el.

Új autóbuszvezetőkre jelenleg a helyi közlekedésben lenne nagyobb szükség: harminc új munkatársat azonnali kezdéssel alkalmazna a Volánbusz, míg a helyközi közlekedésben tíz munkavállalót. A három megyei nagyváros (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) közül a kisalföldi megyeszékhelyen van a legnagyobb létszámhiány, de azt kiemelték: közel „nem ég” úgy a ház, mint tavaly nyáron. Június óta harminckilencen léptek a Volánbusz kötelékébe megyénkben.

Országosan jelenleg 416 nyitott pozíciója van a Volánbusznak; autóbusz-vezető (244), járműkarbantartási tevékenységet ellátó fizikai (158), valamint szellemi (14) munkakörökben.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018