eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Már a hidegfront előszele megdolgoztatta a vízirendőröket a Balatonon

Csak szombaton 14 bajbajutottnak nyújtottak segítséget. A rendőrök úszót, szörföst, sup-deszkást, vitorlázót és hagyományos és gumicsónakost egyaránt mentettek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 11-én a viharos szél miatt kilenc esetben összesen 14 személynek segítettek partra jutni – írta a hirbalaton.hu a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján. Szombat délután egy óra körül Balatongyörök előtt kellett egy gumicsónakban sodródó párt partra segíteniük a rendészeknek, majd 45 perccel később már Szántódnál, 14:14-kor pedig a balatonkenesei strandnál volt rájuk szükség. Utóbbi esetekben összesen 3 sup deszkás fürdőzőt segítettek partra.

Az erős szél miatti nagy hullámzásban kifáradt úszót mentettek 14:15-kor Badacsonytomaj előtt.

Szintén Szántód előtt szorult a vízirendőrök segítségére az a férfi, akinek a csónakja félig megtelt vízzel, ezért nem tudott a partra evezni.

Egy bizonytalan, az erős szél miatt a deszkájára ráállni nem tudó szörföst 15 óra 30 perckor mentettek az rendőrök a Révfülöp előtti vízterületről.

Ezt követően 15 óra 40 perc körül egy Balatonöszöd előtti vízterületen lehorgonyzott vitorlás kisgéphajón az erős hullámzástól lett rosszul egy nő, akit a családjával együtt a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Balatonszemesi kikötőbe szállítottak.

Késő délután a Balatonkenese előtti vízterületen két férfi szintén a viharos szél miatt került szorult helyzetbe egy vitorlás fedélzetén. A hajó motorja túl gyenge volt ahhoz, hogy biztonságosan partra tudjanak jutni. A járőrök ezért a hajót vontára vették és a balatonfői kikötőbe szállították.

Már péntek délután is gondot okozott az erős szél. A siófoki Nagystrand előtti vízről két vízibicikliről kellett 7 lányt kimenteniük a rendészeknek, mivel a tó közepe felé sodorta őket a déli szél miatti hullámzás. A járőrök a bajba jutott lányokat a hajójukra vették, majd a vontára vett vízibiciklikkel a part felé vették az irányt, és a fiatalokat a part előtti 80 cm-es vízben biztonságba helyezték.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×