INFORÁDIÓ 
2021. január 15. péntek
Lóránd, Lóránt

görögország

turizmus

beutazás

koronavírus

teszt

Érkezett egy újabb korlátozás a Görögországba utazó turistáknak

Érkezett egy újabb korlátozás a Görögországba utazó turistáknak

Infostart

Amellett, hogy a visszatérésre vonatkozó szabályokat megváltoztatta a magyar kormány, a görög hatóságok a beutazáshoz szabtak új feltételt.

Ez azokra vonatkozik, akik Észak-Macedónia kikerülésével, Szerbián és Bulgárián át utaznak Görögországba, elsősorban például a Chalkidiki-félszigetre (ez a magyarok esetében is ismert gyakorlat a többszöri határellenőrzések és az esetleges bonyodalmak elkerülése érdekében).

A Konzuli Szolgálat honlapján szereplő tájékoztató szerint a görög hatóságok bejelentették, hogy 2020. július 15-én reggel 6 órától minden, a Bulgáriával közös határon lévő promahonaszi határátkelőhelyen érkező személynek

a belépéstől számítva 3 napnál (72 óránál) nem régebbi negatív koronavírus tesztet kell bemutatnia.

Ezzel elsősorban a térségből közúton érkező egyre nagyobb számú fertőzött beutazását kívánják szigorúbban ellenőrizni.

A Konzuli Szolgálat információi szerint

repülőtereken, illetve más határátkelőkre érkezők esetében (egyelőre) nem terveznek hasonló szigorításokat.

Emellett fontos tudni, hogy július 1-től 2020 augusztus 31-ig, az utazás megkezdése előtt minimum 24 órával mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése (angolul itt érhető el).

A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia (mobiltelefonon vagy kinyomtatva) a határellenőrzést végző hatóságoknak. A megadott információk alapján a rendszer kockázatelemzést végez, amely alapján kiválasztják azokat az utasokat, akiket letesztelnek. A

tesztelésre kiválasztott utasoknak az általuk foglalt szálláson 1 napra karanténba kell vonulnia a teszt eredményének megérkezéséig.

Akinek negatív a tesztje folytathatja a nyaralását, akinek pozitív a tesztje, két hétre államilag ellenőrzött karanténba kerül.

A magyarok Görögországból való hazatérésére vonatkozó, vasárnap bejelentett és július 15-től megváltozó szabályokról itt írtunk, ezek szerint aki sárga kategóriába sorolt Szerbiából lép át magyarországra, hiába Görögországból érkezik, akkor is vonatkozik rá Magyarországon a karanténkötelezettség.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018