INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

koronavírus

tábor

egészségügy

Kiderült, mi lett a koronavírusos táborozó gyerekekkel

Kiderült, mi lett a koronavírusos táborozó gyerekekkel

Infostart

Kedd este érkeztek az első hírek arról, hogy két fertőzött gyereket azonosítottak egy sátoraljaújhelyi táborban.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdai tájékoztatása szerint a járványügyi hatóság megtette a szükséges helyszíni intézkedéseket és elvégezte a kontaktkutatást a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborozóinál.

A tábor 250 fő részvételével zajlott, ahol

eddig két fertőzöttet, egy magyar és egy délvidéki (szerb) állampolgárt azonosítottak, őket a Szent László kórházba szállították.

A fertőzöttekkel szorosan érintkező táborozókat még a táborban azonnal elkülönítették. A délvidékiket (20 főt) busz szállította haza és ott saját országuk szerinti eljárásrend alapján figyelik meg őket. 27 magyar állampolgár szintén elhagyta a tábort, számukra otthoni megfigyelést írtak elő. Azokat a további táborozókat és személyzetet, akiknél felmerül a szoros kontaktus a pozitív esetekkel, szintén otthonukban figyelik meg.

​A Nemzeti Népegészségügyi Központ az eset kapcsán ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a járványügyi készültség érvényben van, és

a fertőzés terjedésének megakadályozását célzó megelőző szabályok betartása kiemelten fontos saját magunk és embertársaink védelme érdekében.​

Fontos, hogy közösségbe csak egészséges ember menjen, és ha egy zárt közösségben felmerül a fertőzés gyanúja, akkor megtörténjen a fertőzésgyanúsak elkülönítése.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018