eur:
394.6
usd:
365.12
bux:
65493.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Védőmaszkot viselő utasok a Széll Kálmán téri metróálllomás mozgólépcsőjén 2020. április 27-én. Ettől a naptól csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elősegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely: senki ne vegye félvállról a vírust

Továbbra is indokolt a koronavírus-járvány miatt bevezetett rendelkezések betartása, így a maszkviselés az üzletekben, gyógyszertárakban és a tömegközlekedés használatakor – hívta fel a figyelmet a főpolgármester.

"Bár nagyon örülök annak, hogy ma nem regisztráltak új fertőzést Budapesten, továbbra sem dőlhetünk hátra. A koronavírus addig velünk lesz, hol járványként, hol járványveszélyként, amíg nem lesz rá hatékony védőoltás. A környező országok aggasztóan emelkedő esetszáma is mutatja, hogy az óvatosság, a rendelkezések betartása, a veszélyhelyzet jogi értelemben vett vége után is indokolt" - fogalmazott a főpolgármester, aki arra kért mindenkit, hogy "ne vegye félvállról a vírust",

továbbra is viseljen mindenki maszkot a közösségi közlekedésen, az üzletekben, a gyógyszertárakban.

Karácsony Gergely azt javasolja, hogy a nyarat töltsék itthon az emberek, annak ellenére, hogy "Európa megnyílt a magyar turisták előtt". Ezzel nemcsak újabb gócpontok kialakulásának esélyét csökkenthetjük, de segíthetünk talpra állni a hazai turizmusnak és a vendéglátóiparnak, ha nyaralásra szánt pénzünket idehaza költjük el - mutatott rá.

A főpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a Restart Budapest Kártya "sosem látott" kedvezményekkel teszi lehetővé a belföldi turistáknak, hogy megfizethető áron tölthessenek el néhány napot Budapesten, akár 3-4 vagy 5 csillagos szállodában is, izgalmas programokkal, közösségi közlekedési lehetőséggel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×