eur:
394.05
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Budapest, 2020. július 6.Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án. Balról Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kásler Miklós: az elődök szellemiségét viszik tovább a díjazottak

Semmelweis Ignác érdemei mellett az igazságról beszélt Semmelweis-napi köszöntőjében Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter, majd elismeréseket adott át Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárral együtt.

Aki Semmelweis Ignác és Boldog Batthyány-Strattmann László szellemiségét követi, értéket hoz létre és értéket őriz - mondta köszöntőjében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Semmelweis-napi elismerések átadásán a Pesti Vigadóban. Szavai szerint Semmelweis Ignác a több ezer éves orvoslás legszebb hagyományait vitte tovább, az életet tartotta a legfontosabb dolognak, és az élet megmentése érdekében kockáztatta egészségét, életét, és a kortársak reakciói ellenére is kiállt a tudomány igazsága, szabadsága mellett. "Ő tudta azt, amit Morus Tamás hirdetett, hogy

az igazság akkor is igazság, ha egyetlen ember mondja, és akkor is igazság, ha senki sem mondja"

- fogalmazott a miniszter az MTI tudósítása szerint. A tárcavezető szerint tragikus hőssé teszi Semmelweis Ignácot, hogy nem láthatta módszerének alkalmazását életében, és halálát az a betegség okozta, amit ő ismert fel.

A miniszter méltatta Batthyány-Strattmann Lászlót is, aki mélyen hívő emberként megértette a másik szenvedését, a segíteni vágyás és a szolidaritás munkált benne, és gazdag arisztokrataként ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

A Semmelweis-nap alkalmából Kásler Miklós

Semmelweis-díjat adott át Lippai Józsefnek, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház I. sz. belgyógyászati kardiológiai osztály osztályvezető főorvosának.
Budapest, 2020. július 6.
Lippai József, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 1. Belgyógyászati Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa (b) átveszi a Semmelweis-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől a Semmelweis-napi elismerések átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án.
Budapest, 2020. július 6. Lippai József, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 1. Belgyógyászati Kardiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa (b) átveszi a Semmelweis-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől a Semmelweis-napi elismerések átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án.

Batthyány-Strattmann László-díjban tizenegyen részesültek, és tizenkilencen kaptak miniszteri elismerő oklevelet.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×